havadurum

Çanakkale’de fırtına alarmı: Valilik uyardı

Çanakkale Valiliği, yarın kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esmesi beklenen rüzgar nedeniyle vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı hazırlıklı olunması gerektiğini belirtti.

772

Çanakkale’de yarın fırtına bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün uyarılarına göre, Çanakkale çevrelerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer saatteki hızı 50 ile 80 kilometre arasında olması beklenen fırtına nedeniyle olumsuzluklar yaşanabileceği bildirildi.

Çanakkale Valiliği, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; yarın (Salı) rüzgarın, Çanakkale çevrelerinde kuzey yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (50-80 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakla beraber vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından dikkatli olmaları önemle rica olunur” ifadelerini kullandı.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş