havadurum

Çanakkale’de Deprem Çalıştayı için hazırlıklar devam ediyor

ÇOMÜ, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Mühendislik Fakültesi, deprem konusunda farkındalık yaratmak için “Deprem Çalıştayları” düzenliyor.

1274

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ve Mühendislik Fakültesi, deprem konusunda farkındalık yaratmak ve bilgi paylaşımı sağlamak amacıyla “Deprem Çalıştayları” düzenliyor. Bu kapsamda, çalıştayların hazırlık ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Çalıştay için basamaklar görüşüldü

Toplantıya, Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tolga Bekler, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Bekir Çelen, şube müdürleri ve ilgili akademisyenler katıldı.

Deprem Farkındalığı Artırılacak

Çalıştayların amacının, deprem gerçeği ile yüzleşmek, depreme hazırlıklı olmak ve deprem sonrasında yapılması gerekenleri öğrenmek. Çalıştaylar sayesinde, deprem farkındalığının artırılması, deprem riskinin azaltılması ve deprem sonrasında yaşanabilecek sorunların önlenmesi hedefleniyor. Çalıştayların tarihleri ve katılımcıları ilerleyen günlerde duyurulacak.(Damla Yeltekin)

Paylaş