havadurum

Çanakkale’de afet üstüne afet yaşanıyor

Çanakakle'de Temmuz ve Ağustos aylarında 5 bin hektar alanda çıkan yangının ardından yangın bölgesindeki dere ve çaylar 5'nci kez taştı. 

1239

Çanakkale’de, Temmuz ve Ağustos aylarında iki kez yangın meydana geldi. 5 bin hektarlık alan zarar gördü. Yangın bölgesinde yer alan köylerden Kalabaklı Köyü her sağanakla taşkın tehdidiyle karşı karşıya. Kasım ve Aralık ayında yağan sağanak yağmurlar nedeniyle 4 kez taşan Kalabaklı Köyü deresi, dün (Cuma günü) öğlen saatlerinde başlayan yoğun sağanak yağış nedeni ile 5’inci kez köy halkını selle mücadele etti. Tarım arazilerinin zarar gördüğü Kalabaklı Köyü Muhtarı Mehmet Türkan, yangın nedeniyle ağaçlık alanların yandığını ve aşırı yağışlarda sel olduğunu söyledi.

“Bu kış nöbetteyiz”

Sağanak yağışın başlamasıyla Valiliğin bölgeye geldiğini belirten Kalabaklı Köyü Muhtarı Türkan, “Doğal afet yaşıyoruz, denecek bir şey yok. Biz burada iki sene bu sıkıntıyı çekeceğiz. Ormanlarımızın yangında yok olması nedeni ile bu sıkıntıyı çekmeye devam edeceğiz. 10 dakikalık yağmur yetiyor, fazlasına gerek kalmıyor. Şuanda 5-6 haneyi su bastı, birkaç hayvan işletmesinde su baskını yaşandı. Köy yatağında iki dere birleşiyor, sonra tek dere olarak köyün içinden geçiyor. Bu kış nöbetteyiz” dedi. (Damla Yeltekin)

Paylaş