havadurum

Çanakkale büyük buluşmaya hazırlanıyor

Türkiye Kent Konseyleri Birliği Çanakkale de buluşuyor. 27-29 mart tarihleri arasında gerçekleşecek buluşmada kent konseylerinin gerek yerel yönetim gerek sivil toplu kuruluşları ile olan işbirlikleri ortak çalışmalarındaki sorunların giderilmesine yönelik öneriler gündeme getirilecek.

618
Çanakkale Kent Konseyi Türkiye Kent Konseyleri  Birliği toplantısına ev sahipliği yapacak. 27-28-29 Mart tarihlerinde düzenlenecek toplantıya 100’ün üzerinde kent konseyi üyesinin katılması bekleniyor.
 
Çanakkale Kent Konseyi Yürütme Kurulu Başkanı Saim Yavuz, toplantıda kent konseylerinin yerel yönetim ve STK’larla ilişkilerinin ele alınacağını bunlarla ilgili sorunlar tartışılacağını bildirdi. Yavuz şunları söyledi; “Türkiye Kent Konseyleri Birliği 6 ayda bir farklı kentlerde buluşmalar oluyor. Orada deneyim alışverişi ve çeşitli temalarla ilgili görüşler dile getiriliyor. Bu toplantılardan biri Çanakkale’de 27-28-29 Mart tarihlerinde yapılacak. 27 Mart tarihinde konuklarımız Çanakkale’ye gelecekler. 28 Mart tarihinde toplantı yapacağız. Son gün de  yine bir oturum yaptıktan sonra  Çanakkale’nin tarihi kültürel değerlerinin olduğu alanlarda gezi yapılacak.
 
Toplantılarda temel konu kent konseylerinin yerel yönetim ve STK’larla ilişkileri ele alınacak. Bunlarla ilgili sorunlar tartışılacak. Kent konseyinin gerek yerel yönetim gerek STK’larla olan işbirlikleri ortak çalışmalarındaki sorunların giderilmesine yönelik öneriler dile getirilecek. Ayrıca iki atölye çalışması yapılacak. Bu atölyelerde kent kimliği ve kent kültürüne ait çalışmalar olacak. Buradan çıkan sonuçlarla deneyimlerimize yeni birikimler katmış olacağız. Ayrıca bu toplantıda bazı Kent Konseyleri yapmış oldukları çalışmalardan örnekler aktaracak. Bu örnekler üzerine tartışma yapılacak.”
Paylaş