havadurum

Çanakkale Biga karayolu ulaşıma kapandı

Çanakkale’de dün başlayan ve bugün de devam eden kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı. Çanakkale-Biga karayolu ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri yolu açmak için çalışıyor. Kent merkezi ve ilçeler beyaza büründü. Emniyet ekipleri sürücüleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.

822

Çanakkale’de dün başlayan ve bugün de devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Çanakkale-Biga karayolu ulaşıma kapandı. Karayolları ekipleri yolu açmak için çalışıyor.

Kar ve Fırtına Uyarısı

Meteoroloji, dün Çanakkale için kar ve fırtına uyarısı yapmıştı. Uyarının ardından il genelinde öğle saatlerinde kar yağışı başladı. Kar yağışı, fırtınayla birlikte tipi şeklinde devam etti.

Kent Merkezi ve İlçeler Beyaza Büründü

Kar yağışı nedeniyle kent merkezi kısmen beyaza büründü. Eceabat, Gelibolu, Çan, Yenice, Bayramiç, Biga ve Lapseki ilçelerinde de kar yağışı etkili oldu. Bazı köy yolları ulaşıma kapandı. Vatandaşlar karla mücadele etti.

Sürücülere Dikkatli Olmaları Uyarısı

Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, kar yağışı nedeniyle denetimlerini sıklaştırdı. Yetkililer, sürücüleri daha dikkatli araç kullanmaları konusunda uyardı. Ayrıca, zorunlu olmadıkça yola çıkmamaları tavsiye edildi.

(İHA)
Paylaş