havadurum

Çanakkale Belediyesi yaşlılar ve çocukları unutmuyor

Çanakkale Belediyesi’nin gelecek projeleri arasında yaşlılar için bir sosyal merkez, çoçuklar için de kreşinde olduğu çeşitli aktivite alanlarının yer alacağı bir merkez için çalışmalar başlatıldı. Çanakkale Belediyesi yeni demokrasi atölyesi ve gençlik merkezinin yapımının hızlanmasının ardından şu an kullanılan Yerel Gündem 21 binasının yıkılarak konut alanı ve çocuklar için etkinlik merkezi olarak düzenlenmesi planlanıyor.

484
Yaşlılar için sosyal tesis...
Çanakkale Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Mülkiyeti Türk Telekom`a ait, Barbaros mahallesi 587 ada 28 parselinde kayıtlı bulunan 7162 metrekare taşınmazı açık arttırmada almayı planlayan belediye burada yaşlıların gün boyu toplanacağı sosyal merkez oluşturacak.
 
Çanakkale Belediyesi Yerel Gündem 21’in kullanımında olan alanı yıkarak yeni bir merkez oluşturacak. Proje de çocuk oyun alanlarının yanı sıra konutlarda yer alacak. Yerel gündem 21 binasının 3.452,68 metrekarelik taşınmaz olduğu inşaat alanının ise zeminde 2300 metrekare ve 8 kat yüksekliği olduğu öğrenildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, çocukların sosyalleşebilecekleri yeni bir alan yaratacaklarını ifade etti.
 
“Projede çocuklar unutulmadı”
Çanakkale Belediyesi yeni demokrasi atölyesi ve gençlik merkezinin yapımının hızlanmasının ardından şu an kullanılan yerel gündem21 binasını yıkarak konut alanı ve çocuklar için etkinlik merkezi olarak düzenlenmesi için çalışma başlattı. Yıkılacak olan Yerel Gündem 21 binasının konut olarak kullanılmasının yanı sıra, çocuklar için oyun alanı, kreş ve buz pisti olarak da değerlendirilmesi hedefleniyor. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan hayalindeki projeden söz ederek şunları söyledi; “Şu anda o binada sosyal market var. Onu da Barbaros ta ki toplum merkezinin yanına taşıyacağız. Kat karşılığı vermeyi planlıyoruz. Alt zemin kat planlamada ihtiyaç olursa bir üst katıda kullanmak üzere tamamen çocuklara yönelik etkinlik alanı kreş, oyun alanı, sosyalleşebilecekleri alanlarla, buz pateni pisti ile planlama yapacağız. Çocuklara yönelik planlama yapacağız. Üstü de konut olarak değerlendirilebilir.”
 
 
Yaşlılara sosyal tesis
Çanakkale Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında yürüttüğü çalışmalarına bir yenisini daha ekliyor. Mülkiyeti Türk Telekom a ait, Barbaros mahallesi 587 ada 28 parselinde kayıtlı bulunan 7162 metrekare taşınmazı açık arttırmada almayı planlayan belediye burada yaşlıların gün boyu toplanacağı sosyal merkez oluşturacak.
 
“Yaşlılar sosyal etkinlik yapabilecek”
Konu ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Kentte yaşlılar ile ilgili günübirlik barınma alanı yok. Yaşlılarımız gündüz toplanıp orada sosyalleşmeleri sağlanmalı. İlaçları verilebilmeli, tansiyonları ölçülmeli gerekli ihtiyaçları karşılanmalı. Satranç, tavla gibi sosyal etkinlikler içerisinde bulunabilecekleri bir yer olacak” dedi. Gökhan şunları söyledi; “Aynı zamanda yüzme havuzundan da yaralanabilirler. Daha öndeki yelken kulübünden faydalanabilirler. Dolayısı ile orayı bu şekilde kullanabiliriz diye düşündüm. Küçük odalar da yapabiliriz. Yaşlılar kamp gibi kalabilirler düşüncesi de var. O amaçla talep ediyoruz. Evde yalnız yaşayan yaşlılarımız var, bir de aileleri yanında kalanlar var. Bu insanların gittikleri yerler kahve oluyor. Sosyalleşme sorunları da var. Gittikleri kahvelerde bir araya geliyorlar. Kadınlar biraz daha şanslı sosyal hizmetlerin etkinlikleri oluyor. Bu merkeze yaşlılar getirilip hem sağlık anlamında hem de orada etkinliklerle günlerini geçirmeleri daha sonra tekrar evlerine bırakılması hizmetini vermeyi planlıyoruz.”
Paylaş