havadurum

Çanakkale Belediyesi'nin gündeminde KYK yurtları var

Çanakkale Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantıda, son zamanlarda KYK yurtlarında intihar eden üniversite öğrencilerinin yaşadığı sorunlar gündeme geldi.

1406

Çanakkale Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı'nda, son günlerde KYK yurtlarında intihar eden üniversite öğrencilerinin yaşadığı sorunlar gündeme geldi. Geçtiğimiz iki hafta içinde üç öğrencinin hayatını kaybetmesi ve Aydın'da KYK Yurt asansörünün düşmesi nedeniyle üniversiteli gencin hayatını kaybetmesi ülke genelinde büyük tepki ve protestolara neden olmuştu. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve İYİ Parti Meclis Üyesi Didem Güner, öğrencilerin yanında olduklarını ve eksikliklerin giderilmesi için çalışacaklarını belirttiler.

Belediye Başkanı Gökhan: "Eksikleri Giderelim"

Toplantıda konuşan Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, KYK yurtlarının önünde öğrencilerle bir araya gelerek sorunlarını dinlediklerini söyledi. Gökhan, "Gençlere söyledik, 'Siz ne sıkıntınız varsa listeleyin, getirin eksikleri giderelim. Yurt içinde ne var biz bilemeyiz. Siz bildirin, biz yaparız.' Bunlar maddi konular; karyolanın kötü olması, bir odada kapasitesinin üstünde yatak olması. Ama burada başka soğuk bir var. 3 genç çocuk intihar etti. Bunun bir gerekçesi var. Niye? Maddi bir durum mu? Sıkıntı ne? Bugüne kadar hiç duymadık. Bugüne kadar Çanakkale'de intihar eden üniversite öğrencisi hiç duymadım. Üstte üstte 3 üniversite öğrencinin intihar etmesi çok anlamlı. Araştırılması gereken çok önemli bir konu" dedi.

İYİ Parti Meclis Üyesi Güner: "Çocukların Yanlarında Olmalıyız"

Toplantıda söz alan İYİ Parti Meclis Üyesi Didem Güner de üniversite öğrencilerinin yanında olmanın önemine vurgu yaptı. Güner, öğrencilerin geçtiğimiz dönemlerde de sorunlar yaşadıklarını hatırlattı. Güner, "Çocukların yanlarında olmalıyız. Rayları çıkmış yataklarda yattılar, seslerini çıkartmadılar. Arkadaşlarının canlarına kast edilince, gözler önünde arkadaşlarını kaybedince güç oldular. Hepimizin yakından ilgilenmesi gereken bir durum. O çocukların ahı da vebali de hepimiz üzerine. Maalesef ki liyakatsiz kadrolar tarafından yönetilen yerlerde kalıyorlar. tek suçlu belki bu da değil. Çanakkale KYK yurtlarında kalan çocuklara, meclisimiz adına onlara, lütfen bize acilen her türlü ihtiyaçlarında ulaşmalarını ve onların yanında olduğumuzu bir kez daha söylemek istiyorum" diye konuştu.

(Damla Yeltekin)

Paylaş