havadurum

Çanakkale Belediyesi’nden heykel açıklaması!

Çanakkale Belediyesi’nin Yeni Kordon Mevkiinde sergilediği Atatürk Heykeli sosyal medyada kullanıcılar tarafından tepki topladı. Heykelin sosyal medyada yayılmasının ardından Çanakkale Belediyesi, açıklamalarda bulundu.

1405

Çanakkale Belediyesi, şehrin tarihi mirasını yansıtmak ve kahramanlarını anmak amacıyla Yeni Kordon mevkiini heykellerle donattı. Ancak, bu heykeller arasındaki Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü temsil eden heykel, halk arasında büyük bir tartışma konusu haline geldi. Sosyal medya ve diğer haber kaynaklarında, Atatürk'ün heykelinin istenen benzerliği taşımadığı ve büyük bir hata olduğu yönünde yoğun yorumlar paylaşıldı. Olayın ardından Çanakkale Belediyesi, resmi bir açıklama yaparak heykelin tekrar gözden geçirilmek üzere alındığını duyurdu. Heykelin geleceği ve nasıl bir düzenleme yapılacağı kentliler tarafından merak ediliyor.

Çanakkale Belediyesi yaptığı açıklamada “Çanakkale Kahramanları Parkı'nda bulunan Atatürk Heykeli; eleştiriler üzerine sanatçı tarafından yeniden gözden geçirilmek üzere alınmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız” ifadelerine yer verdi.

Heykele yönelik tepkiler için; Çanakkale Kordon Projesindeki Atatürk Heykeli Tartışma Yarattı

(Esra Güller)

Paylaş