havadurum

Çanakkale Belediyesi’nden Çevre Eğitimi

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, kentte çevre koruma ve atık ayrıştırma bilincinin yaygınlaştırılması için eğitim ve bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında, Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelerek, çeşitli çevre projeleri hakkında sunumlar yapıldı.

644

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, kentlilerde çevre koruma ve atık ayrıştırma bilinci oluşturmak için eğitim ve bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri ile bir araya gelindi.

Öğrencilere Çevre Projeleri Anlatıldı

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Aysun Kavcar, Çanakkale Katı Atık Yönetim Birliği (ÇAKAB) yetkilileri ile birlikte Vali Fahrettin Akkutlu İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerine çevre projeleri hakkında bilgiler verdi. Öğrencilere, Çanakkale Bölgesel Katı Atık Yönetim Projesi, Atık Elektrik ve Elektronik Eşyaların (AEEE) ayrı toplanması projesi, Ambalaj Atıklarının ve Tıbbi Atıkların Yönetimi Projesi, Tekstil Atıkları, Atık İlaçlar ile Sıfır Atık Projesi gibi konularda sunum yapıldı.

Atık Pil ve Atık Yağların Zararları Vurgulandı

Kavcar, ayrıca Çanakkale Belediyesi tarafından yürütülen atık pil ve atık yağların ayrı toplanması çalışmalarına da değindi. Atık pil ve atık yağların çevreye ve insan sağlığına verdiği zararları anlatan Kavcar, bu atıkların neden ayrı toplanması gerektiğini vurguladı. Kavcar, kentte yapılan sivrisinek ve karasinek mücadelesi, kent merkezinde uygulanan çöp toplama sistemi gibi konuları da öğrencilerle paylaştı.

Öğrenciler Tesisleri Ziyaret Edecek

Programda, öğrencilerin tüm çalışmaları yerinde görmeleri için Kemel Köyünde bulunan Mekanik Biyolojik Ayrıştırma Tesisini ziyaret etmeleri planlandı. Tesis ziyareti ile öğrencilerin çevre bilincinin daha da artması hedefleniyor.

Tıp Fakültesi Öğrencileri de Bilgilendirildi

Temizlik İşleri Müdürü Aysun Kavcar, 28 Aralık 2023 Perşembe günü de Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileriyle bir araya gelerek, yine yürütülen çalışma ve faaliyetlere ilişkin detaylı bilgi paylaşımında bulundu. Tıp Fakültesi öğrencileri, çevre sağlığı ve atık yönetimi konularında sorularını Kavcar’a yöneltti.

Eğitim ve Bilgilendirme Çalışmaları Sürecek

Çanakkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, öğrenciler, kurumlar ve kentlilere yönelik eğitim ve bilgilendirme çalışmalarını düzenli aralıklarla sürdürecek. Bu çalışmalarla, kentte çevre koruma ve atık ayrıştırma bilincinin yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

(Esra Güller)

Paylaş