havadurum

Çanakkale Belediyesi’nden Afet Farkındalık Eğitimi

Çanakkale Belediyesi, Çocuk Kültür Evi personel ve öğretmenlerine afet farkındalık eğitimi verdi. Eğitim, Afetlere Hazır Türkiye Projesi kapsamında gerçekleştirildi.

877

Çanakkale Belediyesi, Çocuk Kültür Evi personel ve öğretmenlerine afetlere hazırlık konusunda eğitim verdi. Eğitim, Afetlere Hazır Türkiye Projesi kapsamında gerçekleştirildi.

Afetlere Hazır Türkiye Projesi Nedir?

Afetlere Hazır Türkiye Projesi, Türkiye’nin afet riskini azaltmak ve afetlere karşı dayanıklılığını artırmak amacıyla başlatılan bir projedir. Proje, afet yönetimi, afet eğitimi, afet bilinci, afet hazırlığı ve afet sonrası iyileştirme gibi alanlarda çalışmalar yürütmektedir.

Çocuk Kültür Evi Personel ve Öğretmenlerine Afet Eğitimi

Çanakkale Belediyesi, Afetlere Hazır Türkiye Projesi ile işbirliği yaparak, Çocuk Kültür Evi personel ve öğretmenlerine afet farkındalık eğitimi düzenledi. Eğitim, eğitim ve öğrenimin yarıyıl tatile girmesiyle birlikte, Çanakkale Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü ile İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü Eğitim Şube Müdürlüğü koordinasyonunda verildi.

Eğitimde, katılımcılara temel afet bilgisi, çevremizdeki riskler, bireysel sorumluluk, aile afet planı, acil durum çantası, afetlerde doğru davranış biçimleri ve afetlerde tahliyenin sağlanması gibi konularda bilgilendirmede bulunuldu. Eğitim, afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemini vurguladı ve afetlere karşı alınabilecek önlemleri anlattı.

Afet Farkındalık Eğitimi Devam Edecek

Çanakkale Belediyesi, afet farkındalık eğitimini sadece Çocuk Kültür Evi personel ve öğretmenlerine değil, tüm belediye personeline ve vatandaşlara da vermeyi planlıyor. Belediye, afetlere karşı bilinçli ve hazırlıklı bir toplum oluşturmak için çalışmalarına devam edecek.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş