havadurum

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi’nde Aralık Ayı Etkinlikleri yayınlandı

Çanakkale Belediyesi’nin çocuklara yönelik kültür ve sanat etkinlikleri aralık ayında da devam ediyor. Çocuk Kültür Evi, film günleri, öykü günleri ve karagöz gölge oyunları gibi farklı alanlarda çocukların eğlenirken öğrenmelerini sağlayacak bir program hazırladı. Tüm etkinlikler ücretsiz olarak sunuluyor.

3002

Çanakkale Belediyesi Çocuk Kültür Evi, çocukların kültürel, sanatsal ve sosyal gelişimlerine katkı sağlamak için aralık ayında da birbirinden renkli etkinlikler düzenliyor. Film izleme, kitap okuma, gölge oyunu gibi farklı disiplinlerden oluşan program, çocukları eğlendirirken eğitmeyi de amaçlıyor. Tüm etkinlikler ücretsiz olarak gerçekleştirilecek.

Film Günleri

Çocuk Kültür Evi’nin her cuma saat 15.30’da düzenlediği “Film Günleri” etkinliği, çocuklara film izlemenin yanı sıra film okuma becerisi de kazandırıyor. Her hafta farklı bir film seçilen etkinlikte, filmin karakterleri, hikayesi, olay örgüsü ve müziği çocuklarla birlikte inceleniyor. 8 yaş ve üzeri tüm çocukların katılabileceği etkinlikte, aralık ayında şu filmler izlenecek:

  • 1 Aralık 2023 Cuma: “Aşırıcılar”
  • 8 Aralık 2023 Cuma: “Vol-i”
  • 15 Aralık 2023 Cuma: “Denizin Şarkısı”
  • 22 Aralık 2023 Cuma: “Sevimli Canavarlar”
  • 29 Aralık 2023 Cuma: “Beethoven’in Yeni Yıl Macerası”

Öykü Günleri

Çocuk Kültür Evi’nin her çarşamba saat 15.30’da gerçekleştirdiği “Öykü Günleri” etkinliği, çocuklara kitap sevgisi aşılamak ve edebiyatla nitelikli ilişki kurmalarını sağlamak için tasarlandı. 1. sınıfa devam eden çocukların katılabileceği etkinlikte, her hafta farklı bir kitap çocuklarla paylaşılıyor. Aralık ayında okunacak kitaplar şunlar:

  • 6 Aralık 2023 Çarşamba: “Viktor’un Balkabakları”
  • 13 Aralık 2023 Çarşamba: “Çocuk Olmaya Hakkım Var”
  • 27 Aralık 2023 Çarşamba: “Tavşancan ile Faresu Yılbaşı Ağacı”

Karagöz Gölge Oyunları

Çocuk Kültür Evi’nin bu yıl programına dahil ettiği bir diğer etkinlik ise “Karagöz Gölge Oyunları”. Karagöz oyuncusu Hasan İlker Yıldırım’ın sahneleyeceği etkinlik, çocuklara geleneksel gölge oyununun yeni nesil uyarlamalarıyla tanışma fırsatı sunuyor. 8 yaş ve üzeri tüm çocukların katılabileceği etkinlik, “Karagöz’ün Mars Yolculuğu” oyunuyla 20 Aralık 2023 Çarşamba günü saat 15.30’da Çocuk Kültür Evi’nde gerçekleşecek.

Çocukların potansiyellerini keşfetmelerine ve yaratıcılıklarını geliştirmelerine destek olmayı hedefleyen Çocuk Kültür Evi, tüm çocukları aralık ayı etkinliklerine katılmaya davet ediyor. Etkinliklere katılmak isteyenler, Çocuk Kültür Evi’nin telefon numarasından veya web sitesinden kayıt yaptırabilirler.

Ayrıntılı Bilgi İçin: Cevatpaşa Mahallesi Piri Reis Caddesi Bayrak Sokak NO: 26/A

Telefon: 0 286 217 73 11

(Esra Güller)

Paylaş