havadurum

Çanakkale, basketbolu özledi!

1286
"1999 yılından buyana yürüttüğüm Basketbol il Temsilciliği dönemimde kentimizde Çanakkale Basketbol Ailesi olarak o kadar güzel günler yaşadık ve yaşattık ki; Hatırlayalım! Kentimizde Basketbol sevgisini aşılamak, yaşatmak en büyük hedeflerimizdi. Çünkü bizler ``Basketbolu seviyoruz sevenleri daha çok seviyoruz,, diye bağırdık, yazdık, söyledik, ama başardık.. Kulüp sayısını sporcu sayısını her yıl katlayarak bügünlere geldik.. Geçmiş yılları bir anımsayalım; kentimizde ilk önce Milli Takım Antrenörleri Sn.Aydın Örs, Sn.Çetin Yılmaz gelerek üç gün boyunca okullarda ve çalışan antrenörlerimize tecrübelerini aktarmayla başladık..
Erkekler Türkiye Kupası grup müsabakalarını iki defa seyretme imkanı bulduk. Kadınlar Türkiye Kupası Finalini izledik.Hemde 18 Mart S.S. da.. Kadınlar Türkiye Kupası Grup Müsabakasını Anafartalar S.S. da izledik. Sayısını bile hatırlamadığım Marmara Grup Birincilikleri, Anadolu Şampiyonaları, defalarca Türkiye Şampiyonaları (En son 18 Yaş Genç Kızlar) Milli Takım Kampları.. 2014 yılında Türkiye de yapılan Dünya Kadınlar Basketbol Şampiyonasında Çanakkale Belediyespor Aerobik Cimnastik takımı `` Angola-Çin , Belerus-Küba , Sırbistan-ABD ,,maçları devre arasında muazzam gösteriler yaparak seyircilerden takdir ve alkışlar aldılar...Türkiye düzeyinde Büyük Şehirler`de yapılan Türkiye Minikler Şenliği` ni iki kez organize eden tek il olmanın gururunu yaşadık. Yıllarca Çağlar Kaynak semt sahasında Sokak Basketbol turnuvası düzenledik. En son 25. idi. Daha önce bu organizasyonu başlatan arkadaşlarımıza teşekkür ederiz. 2019 yılında Sokak Basketbol turnuvamıza Çekya, Slovenya ,İzmir takımlarının katılımı ile ``Uluslar Arası`` na adım attık... Unutulmaması gereken tüm sezon boyunca yerel liglere katılan Tüm takım sporcularına yıllarca (Ortalama 700 sporcu) Madalya ve Kişisel ödül veren tek il Çanakkale.. Türkiye Okullar arası Şampiyonasın da tüm takımları yenerek Türkiye Şampiyonu olan Karabiga `yı unutmuyoruz. Çanakkale Basketboluna Altın harflerle yazıldılar.. Antrenörlerine her sezon sonunda Basketbola katkılarından dolayı değerlendirilen ve ödül veren tek il Çanakkale.. Yıllarca özel turnuvalara sahne olan Çağlar Kaynak semt sahasında Okan Üniversitesi,Özel Çanakkale Lisesi Umurbey Belediyesi,TBF Adidas,Red Bull organizasyonları ile Çanakkale Basketbol sevenlerine basketbol sevgisini aşıladık. 12 Dev Adam Basketbol Okullarını Türkiye de ilk açan İl Çanakkale.. Basketbol duayeni Rahmetli ``İsmet Badem,, sezonu adını verdiğimiz bir sezon yaşadık. Onlarca Basketbol hakemi kimi il hakemi ,kimi Klasman hakemi, kimi masa görevlisi olarak yetiştirdik.Hiç unutmuyoruz Afyon da yapılan Türkiye Minikler şenliğine Hakem ve masa görevlisi gönderdik. Bizler için bir GURUR tablosudur.
Bugün iki A Klasman hakemimiz, bir tane B Klasman üç tane C Klasman hakemimiz var.Onlar Çanakkale nin gurur duydukları çocuklarımız. İng Basketbol Erkekler Süper Liginde ,Kadınlar Süper Ligi,Türkiye kupası, Federasyon Kupası, All Star maçlarında ve Tüm TBF diğer Liglerinde Grup, yarı Final, Türkiye Şampiyonalarında onurla görev aldılar ve almaya devam edecekler... Aklımıza gelen bu kadar organizasyonları zevkle, karşılık beklemeden yapabilmek bir ekip işidir. Bu ekipte yer alan Basketbol sevgini bir an bile unutmayan FAHRİ olarak görev alan tüm arkadaşlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Bizlere devamlı destek olan, sponsor olan Tüm Çanakkale işletmelerine teşekkürü bir borç biliriz. Tesislerini yenileyen spor salonlarında en iyi şekilde hizmet veren GSİM personelini unutamayız. Basında bizlere yer veren destekleyen tüm basın mensuplarına teşekkür ederiz. Çanakkale Basketbol ailesi;Türkiye Basketbol Federasyon Başkanlığı yapan Sn.Turgay Demirel, Sn. Harun Erdanay ve Sn. Hidayet Türkoğlu ile yıllardır Basketbola onurla hizmet vermektedirKaybettiğimiz Basketbol arkadaşlarımı rahmetle anıyorum.Onlar her zaman bizim yanımızdaSon 10 yıldan bugünlere geldik...."

(Cahit Göveren)


 
Paylaş