Çanakkale, Apaydın’ı ağırladı

Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konfederasyon Başkan Yardımcısı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Çanakkale`ye geldi. Yönetim ve denetim kurulu ile birlikte Çanakkale`ye gelen Apaydın, Çanakkale`nin önemine değindi.

584
 
 
Yönetim ve denetim kurulları ile birlikte Çanakkale`ye gelen Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Konfederasyon Başkan Yardımcısı ve Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Vurucu, Çanakkale merkez ve ilçelerden gelen esnaf odaları başkanları tarafından karşılandı. Apaydın önce Çanakkale Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birlik Başkanı Mustafa Vurucu`yu ardından Çanakkale Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mehmet Ali Demir`i makamlarında ziyaret etti. Çanakkale Savaşları`nın üzerinden 100 yıl geçtiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Apaydın, "Bu nedenle 100`üncü yılı olan Çanakkale harbinin buradaki anılarını görmek, şehitlerimize Fatiha okumak üzere Çanakkale`ye geldik.
 
 
65 yaş üstüne değindi
Esnaf ve sanatkarların yasadan ve mevzuattan kaynaklanan birçok sıkıntısı bulunduğunu belirten Apaydın, 65 yaş üstü vatandaşların durumuna da değinerek, “65 yaş grubu ve daha yaşlı insanlarımızın toplu taşıt araçlarında ücretsiz taşınmasıyla ilgili bir dizi çalışmalarımız var. Devletin bunlara el uzatması çok doğaldır ancak bunu devlet yapmalıdır. Bunu özel halk otobüsçüsü, minibüsçüsü eğer ücretsiz taşırsa bu sosyal devlet ilkesinden çıkar. O zaman ben derim ki; madem 65 yaş üstü benim toplu taşıt aracında ücretsiz seyahat edecek, o zaman devlet de bunlara ekmek, su, et versin. Elektrik parası ödemesinler. Bunlar böyle yaşasın ama gerekçe bu değil. Gerekçe eğer bu insanlar bu hizmetten istifade edeceklerse bunu vatandaş değil, devlet yapmalı. 65 yaş ve üstü dedelerimiz, ninelerimiz, insanlarımız bu araçlardan ücretsiz istifade ediyorlardı, edeceklerdi bugün de ediyorlar. Ancak yasal bir düzenlemeyle bunların ücreti, taşıyan arkadaşımıza bir sosyal kurum veya belediye tarafından verilecek ancak bu insanlarımız yine ücretsiz şehir içindeki toplu taşıma araçlarını kullanabilecekler. O zaman birbirimize yük olmayacağız, birbirimize daha çok sarılacağız. Daha çok hürmet görecekler. Amaç buna yönelik” dedi.
 
Paylaş