Çanakkale’ye ziyaretçi akını

18 Mart törenleri için kente gelen 50 bin ziyaretçi Çanakkale’de yoğunluğa sebep oldu.

549
Türkiye’nin çeşitli illerinden Çanakkale’ye yaklaşık 50 bin ziyaretçi geldi. Kente akın eden ziyaretçiler sabah saatlerinde 18 Mart Stadyumu’nda gerçekleşen törenlere katıldı. 18 Mart stadyumuna doğru yürüyüşe geçen ziyaretçiler, çeşitli sloganlar atarak 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi’nin önemine dikkat çekti.
 
Stadyumdaki törene katılan ziyaretçiler daha sonra otobüsle binerek Gelibolu Yarımadası’na hareket etti. Öğle saatlerinde GESTAŞ feribotlarıyla, törene katılmak için Gelibolu Yarımadası’na geçen ziyaretçiler, uzun kuyrukların oluşmasına neden oldu. GESTAŞ’a ait iskeleden başlayan araç kuyruğunun Troia Caddesi’ne kadar ulaşması dikkat çekti. GESTAŞ yetkilileri, öğle sıralarında yaşanan yoğunluğu azaltmak için yoğun çaba sarf etti. Uzun süre araç kuyruğunda bekleyen ziyaretçiler, daha sonra feribotlarla Gelibolu Yarımadası’na geçerek buradaki törene katıldı.
 
Öte yandan törenler için gelen bazı gazilerde 18 Mart tarihi öncesi kentte dolaşarak tarihi alanları ziyaret ederken, çok sayıda ziyaretçi de Çimenlik Kalesi başta olmak üzere Saat Kulesi ve Aynalı Çarşı’yı gezerek alışveriş yaptı.
 
Paylaş