Çanakkale’den ilham alan albüm

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Göz Hastalıkları Bölümünün Kurucusu Doç.Dr.İlker Eser’in Çanakkale’den ilham alan eserlerinin de içinde bulunduğu “Sonsuzlarda” isimli albümü müzikseverlerin beğenisine sunuldu.

426
Çanakkale’den esintiler taşıyan “Troy”,“Çanakkale” ve “Sonsuzlarda” gibi parçalarında yer aldığı albüm çalışmasının ilk sözlü eseri “Usandım” adlı parçanın klibinde ise Şebnem Schaefer sanatçıya eşlik etti. Çanakkalelilerin yakından tanıdığı göz cerrahı Doç. Dr. İlker Eser’in ilk albümü çıktı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde Göz Hastalıkları Anabilim Dalı’nın kurucusu olan ve Üniversite Hastanesinde birçok göz hastasına şifa dağıtan Doç Dr. Eser şimdide müziğiyle ruhlara gıda oluyor.
 
Çanakkale kemanda dile geldi
Çanakkale’nin dünyaca meşhur antik değeri “Troy”u albümde bir eser olarak icra eden sanatçı ve bilim insanının albümündeki eserlerden biri de “Çanakkale” ismini taşıyor. Bu eserleri “Tüm ulus gibi benimde üzerimde derin tesirler bırakmıştır” dediği Çanakkale’ye atfeden Doç. Dr. İlker Eser’in eserlerinden biri de sözü ve müziği kendisine ait olan “Sonsuzlarda” adını taşıyor. Gelibolu’ya arabalı vapurla geçişin sanatçıdaki yansımasını anlatan eser diğer eserler gibi Çanakkale’den izler taşıyor.
 
Şebnem Schaefer eşlik etti
Albümün iki sözlü eserinden biri olan ve söz ve müziği kendisine ait olan “Usandım” adlı parçasına Şebnem Schaefer ile klip çeken İlker Eser yorumu ile müzikseverlerden olumlu eleştiriler alıyor. Farklı keman tınıları ve altyapısı ile dikkat çeken albümünde söz ve müzikleri kendisine ait 2’si sözlü ve 5’i enstrümental toplamda 10 eseri müzikseverlerle paylaşan Eser’in Çanakkale dışındaki eserlerinden bazıları ise “Mykonos” ve “Zeugma” isimlerini taşıyor.
Paylaş