Çanakkale’den Çin’e ticari çıkartma

Sanghai Uluslararası Gıda Fuarı`nın bilgilendirme toplantısı yapıldı.

881
Çanakkale Valiliği Sanghai Uluslararası Sial Gıda Fuarı ile işadamı heyeti Ticaret Borsası`nda düzenlenen bilgilendirme toplantısında bir araya geldi. Katılımcılara sunum yapılarak fuar ile ilgili bilgi verildi. Daha sonra katılımcıların fuar ile ilgili görüşleri alınarak organizasyonun yapılması konusunda görüşmeler yapıldı. Vali Güngör Azim Tuna toplantıda yaptığı konuşmada; “Çin Halk Cumhuriyeti`nin Şangay şehrinde 7-9 Mayıs 2013 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Gıda Fuarına katılımı toplantımıza katılımınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Bugün burada toplanmamızın amacı yapmış olduğumuz çalışmalar, iş bağlantılarımız, ziyaretlerimiz ve programımız hakkında sizlere detaylı bilgi vermektir. Çünkü organizasyonumuz çok büyük çaplı olacaktır. Çok büyük bir organizasyon gerçekleştiriyoruz. Fuarın Türkiye bölümünden 100 m2’lik bir stand yeri tahsis ettik. Şu ana kadar Valiliğimize başvuran işadamı sayısı 150’ye yükseldi. Organizasyonu başarılı ve verimli yapabilmek için bugün bu toplantıyı burada düzenledik. Bu fuar Çanakkale’miz adına, ilimizin tüm kurumları adına, ilimizdeki tüm oda ve borsalar adına Valiliğimiz tarafından organize edilmektedir. Tüm resmi bağlantılar ve randevular Valiliğimiz adına alınmakta ve yürütülmektedir. Malumunuz daha önce turizm ve gıda fuarlarında Avrupa pazarlarına yöneliyorduk. Standlarımızı Avrupa pazarlarında açıyorduk. Şimdi Çanakkale olarak ilk defa Uzakdoğu’ya, Çin’e açılıyoruz. Çin’de görüşmeler yapmaya, gözlemler yapmaya, teknoloji bölgelerini, limanları incelemeye gidiyoruz. Bu açıdan Çanakkale adına ilk ama çok önemli bir adım hep birlikte atıyoruz” dedi.
 
“Bu adımımızın bize göre iki önemli özelliği var”
Vali Tuna; “Yine burada Paris SIAL Fuarında olduğu gibi devlet – özel sektör işbirliği yapacağız. Kamu kurumlarımızla, şirketlerimizle, markalarımızla hep beraber Çin’e çıkartma gerçekleştireceğiz. Tüm Çanakkale adına sektörün temsilcileriyle beraber bu önemli iş gezisine katılacağız. İkincisi ise bizim bu hareketimiz, bu organizasyonumuz Anadolu’daki diğer illere de örnek olacaktır. Anadolu’dan ilk defa böyle büyük bir grup işadamı, yatırımcı, sanayici, kamu kurumu Çin’e görüşme yapmaya, ticaret yapmaya, yatırım görüşmeleri gerçekleştirmeye gidiyor. Burada en başta hemen şunu da ifade etmeliyim ki; bu fuarın bu yılki onur konuğu ülkesi Türkiye’dir. Bu fuara geçen yıl ülkemizden katılan kurum ve firma sayısı 26’dır” diye konuştu.
 
“Türk Günü Yürüyüşü`ne katılmayı planlıyoruz”
Her yıl Amerika’da Mayıs ayında düzenlenen Türk Günü Yürüyüşü`ne bu yıl Çanakkale olarak katılmayı planladıklarını kaydeden Vali Tuna; “Orada hem ilimizi tanıtmak hem de 2015 yılına yönelik çalışmalarımızı duyurmak istiyoruz. Bu konuda da geniş temaslar yaptık. New York’ta 18 Mayıs’ta ilimizin 2015 yılı çalışmalarına yönelik geniş bir tanıtım ve bilgilendirme yapmak istiyoruz. Bu konuda da gelişmeleri ve çalışmalarımızı sizlere en kısa zamanda duyurmak istiyoruz. Organizasyonumuz çok büyük ve çok önemli. Aynı zamanda da ilk defa yapılan bir organizasyon. Bu organizasyonun başarılı, verimli ve uzun vadeli olması için elimizden gelen çabayı gösterelim. İyi sonuçlar almaya, iyi gözlem yapmaya, ilimizin ürünlerini iyi tanıtmaya çalışalım. İlimizi, ülkemizi gururlu bir biçimde, milletimize yakışan bir biçimde temsil edelim. Ülkemizin parlayan yıldızını, gelişen ekonomisini, artan itibarını Çin’de çok iyi bir biçimde temsil edelim” şeklinde konuştu.
Paylaş