Çanakkale’de sıcak bir gün

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden aşırı sıcakların etkili olduğu Çanakkale’de vatandaşlar sakin bir gün geçirdi.

394
 
Hayatı olumsuz yönde etkileyen aşırı sıcaklardan bunalan vatandaşlar sahil kesimlerine akın ederken, en iyi serinleme yöntemi ise halk bahçesindeki ağaç gölgeleri ile deniz turları oldu.
 
Kentte sabah saatlerinde esnaflar dükkanlarının önünü temizleyerek güne başlarken, çoğu vatandaş sıcaktan dolayı evlerinden çıkmadı. Halk Bahçesi’nde aileleriyle birlikte zaman geçiren çocuklar ise, şişme zıp zıplarda günün keyfini yaşarken, aileler ise sıcaklardan etkilenmemek için ağaç gölgelerinde dinlendi. Halkbahçesine gelen bazı vatandaşlar da ağaç gölgelerinde uyuya kaldı.
 
 
Çanakkale Devlet Hastanesi’nde her zaman olduğu gibi dün de yoğunluk yaşandı. Muayene olmak için sabah saatlerinde hastaneye akın eden vatandaşlar yoğunluğa sebep oldu. Belediye ekipleri gün boyunca devam eden sıcaklara rağmen çalışmalarına tüm hızıyla devam etti.
 
Yatlarıyla limana demir atan yabancı turistlerde aşırı sıcaktan etkilendi. Çanakkale’ye akın eden yerli ve yabancı turistler dün etkili olan aşırı sıcaklardan dolayı kentin tarihi ve turistik yerlerini gezerken güçlük çekti. Hayvanlarda sıcaklardan dolayı olumsuz yönde etkilendi.
 
Sahilde bulunan kafeler vatandaşlarla dolup taşarken, bazı vatandaşlar da dondurma yiyerek serinlemeye çalıştı. Serinlemek için kayalıkları tercih eden bazı vatandaşlarda denize girerek günün keyfini çıkardı. Oltalarıyla sahil kesimlerine gelen amatör balıkçılarda, sıcağa aldırış etmeden balık tutmaya çalıştı. Öğle saatlerinde kentteki sokakların boş olduğu gözlenirken, sıcaklardan etkilenmemek için vatandaşlar akşam saatlerinde evlerinden çıkarak alışveriş yaptı.
Paylaş