havadurum

Çanakkale’de kış geri geldi...

Çanakkale’de dün gün boyu etkili olan sağanak yağmur hayatı olumsuz yönde etkilerken, Meteoroloji Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre; bugün Çanakkale’de kar yağışı bekleniyor.

487
Etkili olan yağış nedeniyle bazı cadde ve sokaklarda su birikintileri oluşurken, belediye ekipleri ise tıkalı olan rögarları açmak için yoğun çaba sarf etti. Kent merkezinde sabah saatlerinde etkili olan sağanak yağış bazı vatandaşları hazırlıksız yakaladı. Sabah saatlerinde okula giden öğrenciler zor anlar yaşarken, sağanak yağmura yakalanan vatandaşlar ise kapalı alanlara girerek yağmurun dinmesini bekledi. Gün boyu etkili olan yağış, kent merkezinde tıkalı olan rögarların bulunduğu sokaklarda su birikintileri oluşmasına neden oldu.
 
Kar geliyor
Meteoroloji Analiz ve Tahminler Şube Müdürlüğü`nden yapılan açıklamaya göre; Türkiye kar yağışının etkisine giriyor. Yapılan açıklamaya göre; bugün Çanakkale’de kar yağışı bekleniyor. 29 Şubat Çarşamba günü ise kar yağışı etkisini kaybedeceğini belirten yetkililer, 1-2 mart tarihleri arasında hava sıcaklığının artacağını dile getirdiler. Yetkililer, yoğun kar yağışı ve rüzgarlar birlikte; tipi, ulaşımda aksama, görüş mesafesinde azalma, buzlanma, eğimin fazla olduğu yerlerde çığ gibi olumsuzluklar yaşanabileceği için vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Paylaş