Çanakkale’de imam hatip için okul aranıyor..

Milli Eğitim Bakanlığı`nın İlköğretim Yasası`nda yaptığı değişiklikle birlikte yurt genelinde 5 bin civarında imam hatip ortaokulu açılacak.

866
Bakanlığın yeni bina yapamaması nedeniyle yıllardır ilköğretim okulu olarak kullanılan çok sayıda okul imam hatip ortaokuluna dönüştürülecek. İmam Hatip Okulları’nın kurulması için düğmeye basan Milli Eğitim Bakanlığı, il müdürlüklerine de bu konuda bir genelge gönderdi. Bakan Ömer Dinçer’in talimatıyla, yaklaşık 5 bin ilköğretim okulunun, bağımsız imam hatip ortaokuluna dönüştürülmesi planlanıyor. Bakan Dinçer’in “İmam Hatip okullarının teşvik edilmesi ve yeni binaların kurulması için”  il müdürlüklerini uyarmasıyla harekete geçen Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü de konu ile ilgili hazırlıklarını sürdürüyor. İl genelinde genelge doğrultusunda çalışmalarını sürdüren Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü de okul arayışına girdi. 
 
“Konunun üzerinde çalışıyoruz”
İl Milli Eğitim Müdürü Şaban Karataş, konu ile ilgili çalışmalarının sürdüğünü belirterek; “Bununla ilgili çalışma yapacağız. Ancak kesin bir şey yok. Çanakkale ve ilçelerde hangi okul olacak belli değil. Daha bu konunun üzerinde çalışıyoruz” dedi.
Paylaş