havadurum

Çanakkale’de Briç Festivali

Çanakkale Belediyesi, Mavi-Beyazlı Kulüp ve Briç Spor Kulübü’nce Türkiye genelinde geleneksel olarak Onbirincisi düzenlenen büyük organizasyon Akol Oteli’nde gerçekleştirildi...

423
 
 
 
 
 
Beyin jimnastiği olarak bilinen Briç’te Çanakkale bir kez daha dev organizasyona ev sahipliği yaptı. Türkiye’nin değişik il ve ilçelerinden gelen briççiler Akol Oteli salonlarında kıyasıya bir mücadele verdiler. Çanakkale Belediyesi ile Çanakkale Briç Spor Kulübü Derneği tarafından müşterek düzenlenen 11.Troia Briç Festivaline yoğun ilgi görülmeye değerdi. Bu spor dalında iddialı isimleri bir araya getiren briç müsabakaları kelimenin tam anlamıyla kıran kırana geçti.
 
Briç festivalinin birinci gününü hayatını kaybeden Salvador Assael anısına gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Muhammet Güngör aynı şekilde yaşamını yitiren Dernek Üyesi Özer Ökmen`i de bu vesile ile yad ettiklerini ifade etti. İki etap şeklinde organize edilen festivalde yaşanan büyük çekişme gözlerden kaçmadı.
 
Festivalde, Avrupa üçüncüsü Dilek Yavaş, Senior Milli Takım oyuncularından Avrupa Şampiyonu Orhan Ekinci, Ulusal Takım oyuncusu Yalçın Atabey`in aralarında olduğu toplam 160 briççi sahne aldı. Aynı anda 40 masanın oluşturulduğu festivalde Çimder, Anadolu Makine, Gestaş ve Pera Seramik sponsorluk görevi üstlendi.
 
Olay Spor
Paylaş