Çanakkale’de bir gün

Kent merkezinde dün kamu kurum ve kuruluşlarda yoğunluk yaşanırken, etkili olan aşırı sıcaklara rağmen çarşıda alışveriş yapan vatandaşlar, mağazaların indirim kampanyalarından yararlanıyor.

542
 
 
Çanakkale`de etkili olan aşırı sıcaklar vatandaşları bunaltırken, kordon boyu ile sahil kenarlarındaki cafeler sabah saatlerinden itibaren en ilgi gören yerler arasında yer aldı. Sabah yürüyüşüne çıkan vatandaşlar deniz manzarasının tadını çıkarırken, bazı vatandaşlarda Truva Atı ve çevresindeki Toria ile ilgili eserleri incelediler. Çanakkale Valiliği başta olmak üzere Nüfus İl Müdürlüğü`nde yaşanan yoğunluk ise dikkatlerden kaçmadı. Nüfus İl Müdürlüğü`ne sabah saatlerinde akın eden vatandaşlar aşırı yoğunluğa neden olurken, görevli personel ise uzun kuyrukların oluştuğu yoğunluğu azaltabilmek için yoğun çaba sarf etti. Çanakkale Devlet Hastanesi de muayene için gelen hastalarla dolup taşarken, kentte hizmet veren PTT`de vatandaşların akınına uğradı.
 
 
Mağazalarda indirim bereketi
Çanakkale`deki mağazalarda indirim çılgınlığı yaşanıyor. Yaz aylarının son günlerinde özel indirimlerin yapıldığı mağazalar da vatandaşların akınına uğradı. Çanakkale’de üniversite öğrencilerinin tatilde olması ve yaz sezonunun sona ermesine sayılı günler kala kent esnafı, ürünlerin elde kalmaması için müşterilere çeşitli indirimler sağlıyor. Ayakkabıdan, çantaya, elbiseden, aksesuara kadar çarşıda birçok markada yapılan yüzde 50-70 oranında indirimler dikkat çekerken, aşırı sıcaklara rağmen çarşıda alışverişe çıkan vatandaşlar, indirimlerden faydalanıyor. Gün içerisinde çok sayıda vatandaşın bol bol alışveriş yaparak faydalandığı indirimlerin yaşandığı mağazalarda alışverişlerde yaşanan artış ise esnafı memnun etti.
 
 
 
Paylaş