havadurum

Çanakkale’de Arkadaşım Bienal heyecanı

Çanakkale Belediyesi ve Mavitay Çocukların Kültür Evi öncülüğünde düzenlenen Arkadaşım Bienal - Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali start alıyor.

283
Bu yıl ilki düzenlenen “Arkadaşım Bienal - Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali” tüm dünya çocuklarını sanat alanındaki çalışmalarıyla Çanakkale’de buluşturacak. Çanakkale Belediyesi ve Mavitay Çocukların Kültür Evi öncülüğünde düzenlenen Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali’ne şu ana kadar 5000’nin üzerinde çocuk dahil oldu.
 
Arkadaşım Bienal’e Türkiye dışından İngiltere, İskoçya, Rusya, Polonya, Çin, Belçika, Almanya, Fransa, Litvanya, Amerika Birleşik Devletleri, Çek Cumhuriyeti, Ermenistan, Portekiz, Letonya, Yunanistan, Avusturya, KKTC ve Filistin; Türkiye’den de İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antakya, Bursa, Denizli, Düzce, Edirne, Isparta, Mardin, Mersin, Muğla, Samsun, Diyarbakır, Sinop, Şırnak, Batman, Yüksekova, Van, Tekirdağ’dan bir çok kurum katılıyor.
 
“Benimle Oynar Mısın?” sloganıyla yola çıkan Arkadaşım Bienal, çocuklar, gençler ve eğitmenlerin farklı sanat disiplinleriyle, farklı malzeme, teknik ve ifade biçimleriyle tanışması ve özgün işler çıkarmasına vesile olmayı hedefliyor. Çeşitli atölye çalışmaları, seminerler, söyleşi ve sanatçı buluşmalarının gerçekleştirileceği Uluslararası Çanakkale Çocuk Bienali, çocuklarla sanat çalışmaları yürüten tüm kurum ve kişilerin katılımına açık olarak yürütülüyor. Küratörlüğünü Mustafa Horasan’ın, sanat yönetmenliğini Seyhan Boztepe’nin yürüttüğü Arkadaşım Bienal 17 Kasım 2012 tarihinde Çanakkale’de açılıyor.
Paylaş