havadurum

Çanakkale’de 741 kişi işsizlik maaşı alıyor...

Çanakkale’de 741 kişinin işsizlik maaşı aldığını belirten İŞKUR Müdürü Ali Çalışkan en çok iş başvurusunun ise beden işçisi, temizlik görevlisi, satış elemanı, şoför, güvenlik görevlisi ve ön muhasebeci gibi mesleklere olduğunu söyledi.

1393
Çanakkale İŞKUR Müdürü Ali Çalışkan sigortalı çalışanların herhangi bir sebepten dolayı işten çıkarıldıkları zaman aldıkları işsizlik maaşı hakkında bilgiler vererek Çanakkale’de Aralık 2012 yılı itibari ile işsizlik maaşı alan 741 kişi olduğunu kaydetti. Tüm çalışanların merak ettiği konuların başında gelen işsizlik ödeneğini almak için hangi şartların gerektiğini sıralayan İŞKUR Müdürü Ali Çalışkan başvuru konusunda da nasıl bir yol izlenmesi gerektiği hakkında gazetemize bilgiler verdi.
 
Çalışkan Çanakkale’de Aralık 2012 sonu itibari ile 741 kişinin işsizlik maaşı aldığını belirterek, işsizlik maaşı alma şartlarını sıraladı. Çalışkan: “Sigortalının son 3 yıl içinde 600 gün sigortası yatması, son 120 günde sigortasında kesinti olmaması gerektiğini ifade ederek, işveren tarafından işten çıkartılan herkesin işsizlik maaşı için başvuruda bulunabileceğini söyledi. İşsizlik maaşının ne kadar süre ile ödeneceği hakkında da detay veren Çalışkan: “Son 3 yılda 600-800 gün arası sigortası yatanlar 6 ay, son 3 yılda 800-1000 gün arası sigortası yatanlar 8 ay, son 3 yılda 1000 gün ve üstü sigortası yatanlar 10 ay yatırdıkları sigorta prim miktarına göre işsizlik maaşı almayı hak ederler” diye konuştu. İşsizlik maaşı için internetten başvuru yapılacağı gibi şahsen başvuruda da bulunabileceğini belirten Çalışkan Çanakkale’de iş başvurularında ise en çok beden işçisi, temizlik görevlisi, satış elemanı, şoför, güvenlik görevlisi ve ön muhasebeci mesleklerinde olduğunu söyledi.
Paylaş