havadurum

Çanakkale 2015 fotoğrafları sergileniyor

İÇDAŞ ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nun (TFSF) ortaklaşa düzenlediği ‘Çanakkale 2015 Ulusal Fotoğraf Yarışması’ sonuçlandı. Çanakkale Savaşları’nın 100. yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen yarışmada dereceye giren eserler görücüye çıkarken, eserlerin sahiplerine ise ödülleri takdim edildi.

1033
 
 
‘Çanakkale 2015 Ulusal Fotoğraf Yarışması’nda 720 fotoğraf arasından seçilerek dereceye giren eserlerin yer aldığı serginin açılışı ÇTSO Çanakkale Evi’nde gerçekleştirildi. Vali Ahmet Çınar, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Nihat Doğan, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın açılış kurdelesini kestiği sergideki fotoğraflar yoğun ilgi görürken, yarışmada dereceye giren fotoğraflar için ödül töreni de düzenlendi. Dereceye giren fotoğrafların sahiplerine ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. Ödül töreninin ardından protokol üyeleri ile beraberindeki katılımcılar, sergide yer alan fotoğrafları inceleme fırsatı buldu.
 
 
Kanlıoğlu’nun eseri birinci
‘Çanakkale 2015 Ulusal Fotoğraf Yarışması’ Türkiye’nin yakın tarihinde derin izleri bulunan Çanakkale Savaşları’nın 100’üncü yılını anmak için düzenlendi. Yarışmaya İzmir’den katılan Alahattin Kanlıoğlu’nun eseri birinci seçildi. Sakarya’dan katılan Hatice Ekiz’in fotoğrafı ikinci, İstanbul’dan katılan Sami Uçan’a ait olan fotoğraf ise üçüncülüğe değer bulundu. Birinciye 5 bin TL, İkinciye 4 bin TL, üçüncüye ise 3 bin TL ödül verildi. Ayrıca “Havadan Çanakkale”, “Çanakkale’de Turizm”, “Çanakkale’de İş Yaşamı”, “Çanakkale Savaşları” ve “Kahramanlar Troia ve Destanlar” temalı özel ödüllere layık görülen yarışmacılar 1000 TL ile ödüllendirildi. Yarışmaya gönderilen eserler fotoğraf ustaları Ömer Gemici, İzzet Keribar, Aykan Özener, Ozan Sağdıç, İbrahim Zaman, Firdevs Sayılan tarafından değerlendirildi.
 
 
Paylaş