Çan Termikspor Şampiyon

Süper Amatör’den sonra 11 takımlı Çanakkale 1.Amatör Ligi de sona erdi...

437
 
İpi göğüsleyen Çan Termikspor’la birlikte Lapsekispor da yeni sezonda Çanakkale Süper Amatör Liginde mücadele etme hakkı kazandı. Klasmanın son 4 sırasında kalan Biga Kavaklık Gençlik, Saraycıkspor, Ayvacık Belediyespor ve Yeniçiftlik Ecespor statü gereği 1.Amatör Lige veda eden ekipler oldu.
 
1.Amatör Lig
Sezon boyunca çekişmeli ve zorlu maçlara sahne olan Çanakkale 1.Amatör Ligi bitti. 20 haftalık maratonu 49 puanla Birinci sırada tamamlayan Çan Termikspor ile 47 puan toplama başarısı gösteren İkinci basamaktaki Lapsekispor sezon hedeflerini gerçekleştirerek, Süper Amatör Lige yükseldi. Bu kategoride ligde kalma mücadelesi çok zorlu ve kıran kırana geçti. Son 4  sırada bulunan Biga Kavaklık Gençlikspor, Saraycıkspor, Ayvacık Belediyespor ve Ecespor acı sonla karşılaşıp, küme düştü. Antrenör Ahmet Üçüncü’nün çalıştırdığı Kocatepe Gençlikspor son 2 haftada Ezinespor’u deplasmanda 1-0 ve 18 Mart Stadı’nda Barbarosspor’u 2-1 mağlup ederek, ligde tutunmayı başardı.
 
2. Amatör Lig
12 takımın 2 ayrı grupta yaptığı mücadelelerde 2. hafta maçlara tamamlandı. A grubunda 6 puanlı Evreşespor ve B grubunda ilk 2 maçını kazanıp, 6’şar puan toplayan  Çiçeklidedespor ile Etilispor yarışı önde götürüyor. Bolayır Gençlikspor, Umurbeyspor, Kocayaylaspor ve Balıklıçeşmespor henüz puanla tanışamadı.
 
Yaş Grupları
6’şar takımın katılımıyla 2 grup halinde oynanan U-16 liginde Harbişspor v e Bigaspor gruplarında lider bulunuyor. Bu kategoride 5’te 5 yapan Bigaspor attığı 29 golle rekora koşuyor. U-14’ler ligi tamamlandı. Finalde Biga Adaspor’u 2-1 mağlup eden Kepezspor İl Şampiyonu oldu. Kepezspor Çanakkale’ yi Türkiye Şampiyonasında temsil etme hakkı kazandı. U-13 liginde ise üçüncü hafta maçları geride kaldı. 3 grupta 18 takımın iştiraki ile devam eden kategorinin gruplarında Dardanelspor, Çiçeklidedspor ve Harbişspor liderliklerini sürdürüyor.
Paylaş