havadurum

Çan’daki okul müdüründen hayatın son hediyesi: organları 5 kişiye umut oldu

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, beyin kanaması sonucu yaşamını yitiren Özer İlkokulu Müdürü Mehmet Ali Kır'ın organları, 5 kişiye umut oldu. Kır'ın ailesi, organları bağışlama kararı alarak, sağ ve sol böbrek ile karaciğeri Bursa'ya, iki korneayı ise Balıkesir'deki hastanelere gönderdi.

1395

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, 55 yaşındaki Özer İlkokulu Müdürü Mehmet Ali Kır, geçirdiği beyin kanaması sonucu 5 gün süren yoğun bakım mücadelesinin ardından hayatını kaybetti. Mehmet Akif Ersoy Çanakkale Devlet Hastanesi'nde tedavi gören Kır'ın beyin ölümü gerçekleşti. Organ Bağış Koordinatörleri Uzman Dr. Azem Ülkü ve hemşire Gönül Pınarcıoğlu'nun aileyle yaptığı görüşmeler sonucunda, Kır'ın organlarını bağışlama kararı alındı.

Organları hastaya umut oldu

Yapılan operasyonla alınan sağ ve sol böbrek ile karaciğer, Bursa'da bekleyen hastalara umut olurken, iki kornea da Balıkesir'deki hastanelere gönderildi. Hastane Başhekimi Operatör Dr. Hasan Keser, aileye başsağlığı dileklerini ileterek, organ bağışının önemine vurgu yaptı. Cenaze, Çan'ın Sameteli köyünde düzenlenen törenle toprağa verildi. Kır'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra, Çan Kaymakamı Dr. Emre Nebioğlu, Belediye Başkanvekili Harun Arslan, Çan İlçe Emniyet Müdürü Emre Bolat, İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Çan İlçe Milli Eğitim Müdürü Fuat Kılıçaslan ve vatandaşlar törene katıldı.

(AA)

Paylaş