havadurum

Çan'da tarım arazisinde çıkan yangın kontrol altına aldındı

Çanakkale’nin Çan ilçesinde akşam saatlerinde çıkan orman yangını, rüzgarın da etkisiyle büyüyerek hastane yakınlarına kadar ulaştı. Alevleri kontrol altına alındı, ekipler soğutma çalışmalarına başladı.

1266

Çanakkale’nin Çan ilçesinde akşam saatlerinde Çan Devlet Hastanesi yakınlarındaki bir makilik alanda başlayan yangın, kısa sürede ormanlık alana sıçradı. Alevlerin hızla yayılması üzerine bölge halkı tedirgin bir bekleyiş içine girdi. Olayın haber verilmesiyle birlikte, bölgeye orman ekipleri ve belediye itfaiye birimleri derhal sevk edildi. Yangına ilk müdahaleyi gerçekleştiren ekipler, alevlerin kontrol altına alınabilmesi için yoğun bir söndürme çalışması yürütüyor. Ancak, bölgede etkili olan kuvvetli rüzgar, yangın söndürme çalışmalarını zorlaştırdı. Yangının çıkış nedeni henüz bilinmiyor. Yangının hastane ve yerleşim yerlerine ulaşmaması için ekiplerin çalışmaları sürdürdü.

Soğutma çalışması başladı

Tarım arazinde çıkan yangın ekipler tarafından söndürüldü. Güngören Mahallesi'ndeki bir tarım arazisinde henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangın söndürüldü. Çan Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı ekipler, alevleri söndürerek soğutma çalışması yaptı.

(Esra Güller)

Paylaş