Cam atıklarının büyülü dönüşümü: Cam sanatçısı Ahmet Karaahmetoğlu'nun yaratıcılığıyla atıktan sanata

Cam Atıkları ustasının yaratıcılığıyla takı ve süs eşyalarına dönüşüyor. Cam sanatçısı Ahmet Karaahmetoğlu, atık camları değerlendirerek tasarladığı ürünler hayran bırakıyor.

3926

Cam atıkları ustasının elinden takı ve süs eşyasına dönüşüyor. Kocaeli'de faaliyet gösteren Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı cam sanatçısı Ahmet Karaahmetoğlu, doğadan topladığı atık camları özenle işleyerek kolye, küpe, yüzük ve süs eşyalarına dönüştürüyor. 54 yaşındaki Karaahmetoğlu, bu sanata olan tutkusunu 45 yıldır sürdürmekte ve atık camları sanat eserlerine dönüştürerek çevre dostu bir yaklaşım sergiliyor.

Cam sanatına tutkulu bir yaşam: Ahmet Karaahmetoğlu

Karaahmetoğlu, İstanbul'da henüz 9 yaşında cam sanatına ilgi duymaya başlamış ve bu alana olan ilgisiyle 22 yaşında kendi atölyesini kurarak bu tutkusunu sürdürmeye başladı. 45 yıldır süren bu serüven boyunca Karaahmetoğlu, cam sanatına dair derin bir bilgi birikimi ve ustalık kazandı. Cam sanatını geleneksel Türk el sanatları arasında geleceğe taşıma amacıyla elinden gelen çabayı gösteriyor.

Atık Camlarla Yaratıcılığın Buluşması

Karaahmetoğlu, yıllar içinde yurt dışından getirdiği camlardan takı ve süs eşyaları üretirken maliyetlerin artmasıyla atık camları değerlendirmeye karar verdi. Doğadan topladığı atık camları, özgün tasarımlarla buluşturarak 1200 derece ısıda işlemekte ve bu camlardan kolyeler, küpeler, yüzükler ve süs eşyaları ortaya çıkartıyor. Kendi el becerisi ve deneyimi sayesinde seri üretim yapabilen Karaahmetoğlu, ürünlerini turistik bölgelere gönderiyor.

“Cam sanatını deneyimli, kaliteli ustalardan öğrensinler”

Karaahmetoğlu, atıkların geri dönüşümünün önemine değinerek, “Günümüzde insanlar bu cam atıkları denizlerden tutun sokaklara kadar her yere gelişigüzel atıyorlar. Bunlar insanlara da çevreye de zarar veriyor. Bunları yapmayalım. O insanlar aslında denize şişe değil, para atıyorlar. Bunun bilincinde değiller. İnsanlar cam sanatını deneyimli, kaliteli ustalardan öğrensinler. Alsın o şişeyi denize atmasın da işte böyle işleyip para kazansın. İnanın ki denizlerimiz de çevremiz de temiz kalır."

Amacı sanatını ileriye taşımak

Atık camları sanata dönüştürmek için 20 yıldır mücadelesini sürdüren Karaahmetoğlu, "Amacımız halkımıza ve çevremizdeki insanlara camlardan nasıl gelir elde edilebileceğini göstermek. Bu sanatın öğrenilip nasıl ileriye doğru taşınabileceğini göstermek." dedi. Karaahmetoğlu, cam sanatına emek veren sanatçılardan bazılarının hayatını kaybettiğine değinerek, sanatın ayakta kalması için el birliğiyle çalışmalar yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. (AA)

 

Paylaş