Cam’dan eserlerin zerafeti sergileniyor

Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi, yeni yılın ilk ayını cam sanatı üzerine sergi ve atölye çalışmalarına ayırdı. Bu kapsamda cam sanatçısı Pelin İnal’ın eserlerinden oluşan sergi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

895
 
Assos Cam Atölyesi ve İstanbul Cam Sanat Evi sahibi cam sanatçısı Pelin İnal, Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi Sergi Salonu`nda "Renk ve Cam" adlı sergiyle çalışmalarını sergiliyor. Pelin İnal’ın 47 parçadan oluşan sergisi 21 0cak 2012 tarihine kadar gezilebilecek.
 
Eserleri ve yaptığı çalışmalar ile ilgili bilgiler veren Pelin İnal, şunları söyledi; “Ağırlıkla Füzyon Cam Tekniği üzerine çalışıyorum. Sergide de füzyon tekniği ve cam şekillendirme tekniği üzerine yaptığım eserler yer alıyor. Çanakkale Belediyesi Yazar ve Sanatçı Evi’nden Filiz hanımın daveti ile geldim. Çok keyifli oldu. Çanakkale sanata çok değer veren bir şehir. Sergide tablolar, çanaklar ve birçok eser var. Karma bir sergi. Tek bir konu yok. Daha çok etnik, tarihsel, mitolojik konulardan esinleniyorum. Cam yapımındaki en önemli unsurlardan biri saydamlıktır. Bu unsur belki de hiçbir malzeme için bu kadar önem taşımaz. Çünkü cam saydamlığı nedeniyle diğer malzemeler kadar görünmez. Görünmeyen bir malzemeyle tasarım yapmak doğal olarak bazı zorluklar taşır. Bugün kullanılmakta olan cam üretme yöntemleri ve hammaddeler, antik dönemden beri bilinmekte ve uygulanmaktadır.  Cam, sanatsal ifade için mükemmel bir malzemedir. Cam, bir malzeme olarak sihrini, varlığının benzersiz biçiminde taşır. Maddenin halleri içinde zarafetle dans eder. Ve onun sırrını çözmeyi başaran cam ustalarının elinde bir sanat eserine dönüşmektedir.”
 
Paylaş