ÇAKARDER’de Morkoç dönemi...

Turgay Kılıç`ın Başkanlık görevini devrettiği ÇAKARDER`de İsmail Morkoç dönemi başladı.

1343
 
 
Çanakkale`nin etkin ve güçlü tabanlı sivil toplum kuruluşlarından Çanakkale Karadenizliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇAKARDER) yönetiminde Başkanlık nöbeti devir teslimi gerçekleştirildi. 2011 yılından bu yana Başkanlık görevini başarı ile sürdüren Turgay Kılıç Başkanlığı Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı İsmail Morkoç`a devretti. ÇAKARDER Yönetim Kurulu, dernek merkezinde Başkanlık devir teslim gündemini görüşmek üzere önceki akşam toplandı. Toplantıda yoğun işleri dolayısı ile Başkanlık görevini devretmeyi teklif eden Turgay Kılıç`ın önerisi değerlendirildi. Yapılan değerlendirmeler sonucu öneri kabul edildi ve yönetim kurulu üyelerinin oy birliği ile Başkanlık görevinin Başkan Yardımcısı İnşaat Mühendisi İsmail Morkoç`a devredilmesine karar verildi.
 
"Bu bir nöbet değişimidir"
Yoğun işlerinin yanı sıra Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkan Vekilliği, TÜRSAB Bölge Yürütme Kurulu Başkanlığı, Çanakkalespor Kulübü Başkanlığı gibi etkin görevlerini de sürdüren Turgay Kılıç yaptığı konuşmada; Çanakkale Karadenizliler Derneği`nin kentin en başarılı, en dinamik en geniş tabanlı ve en etkin sivil toplum kuruluşları arasında yer aldığını ve çok başarılı sosyal, ekonomik ve kültürel proje ve hizmetlere imza attığını belirtti. Kılıç, Başkanlık görevini yapmaktan onur duyduğu dernekteki Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini, her zaman önemli desteklerini aldığı Yönetim Kurulu Üyesi ve Başkan Yardımcısı İsmail Morkoç`a devretmekten de büyük memnuniyet duyduğunu ifade ederek şunları söyledi: "Bu bir nöbet değişimidir. Bugüne kadar yönetim kurulu üyeleri, diğer dernek organları ve üyelerimizden aldığımız destek ve güç ile elimizden geldiğince başarılı proje ve hizmetler yürütmeye gayret ettik. Sayısız proje ve hizmetin yanı sıra en önemli iş olarak derneğe modern bir sosyal tesis kazandırılması ve ilerleyen süreçte de derneğe sabit gelir kaynakları yaratma konusunda ciddi bir yatırım olan düğün salonu tesislerinin yapımını tamamlama aşamasına getirdik. Bu hizmet ve projeleri hep birlikte yaptık. Üyelerimizden, iş adamlarımızdan ve dostlarımızdan destek gördük. Ben Başkanlık görevini devrederken, yönetim kurulu üyeliği görevim ile birlikte bundan önce olduğu gibi bundan sonraki süreçte de her zaman yeni Başkan öncülüğünde faaliyet gösterecek derneğimizi aynı seviyede hatta daha çok desteklemeye gayret edeceğimi ifade etmek isterim. Başkanlığım sürecinde bana destek olan yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma, diğer dernek organlarına, iş, siyaset ve bürokrasinin değerli temsilcilerine ve her zaman hizmet etmekten onur ve gurur duyduğum değerli Çanakkale halkına teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunar, yeni Başkan İsmail Morkoç arkadaşıma başarılar dilerim" dedi.
Çanakkale Karadenizliler Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ÇAKARDER)`nin Başkanlık görevini devir alan İnşaat Mühendisi İsmail Morkoç da, Turgay Kılıç Başkanlığında bugüne dek beraberce yürütülen tüm başarılı proje ve hizmetleri aynı duyarlılık ve kararlılık ile bugünden sonra da sürdürmeye gayret edeceklerini söyledi. Çanakkale Karadenizliler Derneği`nin her organında her türlü görevi yapıyor olmanın ayrıcalıklarını ve onurunu yaşadığını belirten Morkoç, önemli olanın hangi kademede hangi ünvan ve pozisyonda olmanın değil hangi başarılı hizmet ve projenin üretildiğinin olduğunu vurguladı. İsmail Morkoç "biz büyük bir aileyiz. Her birimiz üstlendiğimiz sosyal sorumlulukların bilinci ile hareket ederek çalışmaktayız. Çok değerli Başkanımız Turgay Kılıç derneğimizi her zaman her platformda üstün başarı ile temsil etmiş ve çok önemli bir misyonu üstlenmiş ve bayrağı başarı ile taşımıştır. Kendisine derneğimiz adına yürekten teşekkürü bir borç biliriz. Ben ve arkadaşlarım devraldığımız hizmet bayrağını aynı duyarlılık ve bilinç ile yarınlara başarı ile taşıyacak olma kararlılığının heyecanı yaşıyoruz" diye konuştu.
Paylaş