Çağdaş Yaşam İçin Kaliteli Çözümler

Çağdaş Yaşam İçin Kaliteli Çözümler üretmek sloganı ile yola çıkan, ısıtma - Soğutma, otomatik kepenk sistemleri ve katlanabilir cam balkon üzerine faaliyetlerini sürdüren Yoncam Mühendislik bugün geldiği noktada halkın büyük beğenisini kazanan firma olarak öne çıkıyor.

1647
Kurulduğu günden bugüne Çanakkale halkına ve Bayramiç bölgesine çağdaş yaşam için kaliteli çözümler üreten sektöründe gerçekleştirdiği ilkler ile anılan Yoncam Mühendislik sektördeki gelişimleri yakından takip ederek Çanakkale halkının beğenisine sunuyor. Yoncam Mühendislik ortaklarından Erkin Zengin “Piyasada talep azaldıkça; sektörde kim daha iyiyse, kim daha iyi hizmet verdiyse, sorunsuz iş yaptıysa, müşteri memnuniyetine önem verdiyse ayakta onlar kalacaktır. Biz iddialıyız. Bugüne kadar yaptığımız işlerle de kendimizi ispatladık. Çanakkale halkına kapımız açık” dedi.
Olay: Yoncam Mühendislik olarak çalışmalarınızdan söz eder misiniz?
Erkin Zengin: “Çanakkale’ye doğalgaz 2006 da geldi. Yoncam mühendislik sektördeki boşluk görülerek iki ortakla kuruldu. İlk etaplarda piyasaya alıştık. Şu anda iyi bir noktadayız. Çanakkale de ECA, Ferroli, Demirdöküm bayisi olan tek firmayız. Bugüne kadar binlerce daireyi doğalgazla buluşturduk. Müşteri memnuniyeti her zaman ön planda. Genel anlamda sektörde mühendislik, doğalgaz, cam balkon yapımı faaliyetlerini sürdürmekteyiz. Cam balkonda Çanakkale de bu uygulamayı yapan ilk firmalardan biriyiz. Daha çok doğalgaz sektöründe şahsi müşteriden ziyade inşaat alanında faaliyetteyiz. İnşaatlarda müteahhit bazlı çalışıyoruz. Diğer şahsi müşterilerimizi de ihmal etmiyoruz. Ekibimize çok güveniyoruz. Sektörde önde gelen firmalardan biriyiz. Çanakkale merkez harici Bayramiç’te de şubemiz vardır. Faaliyetimizi orada da başarı ile sürdürüyoruz.”
 
Olay: Sektörün durumu nedir?
Erkin Zengin: “6 yıldır Çanakkale`de doğalgaz sektörü hızla gelişti. 30 bin kullanıcı var. Çanakkale`de 45 bin konut var. Sektörün %70’i tamamlandı. %30’luk boşluk kaldı. Bu da 2-3 yıl işlerin süreceğini gösterir. Bu zaman sonrası işler nereye doğru gider bunu kestiremeyiz. Genel anlamda 2-3 yılda sektör tam gaz inşaatlarla devam eder. Çanakkale`de talepten çok inşaat var. Çanakkale her geçen yıl göç alan konumda. Öğrenci memur dışarıdan gelen emekli çok. Çanakkale göç veren değil, göç alan bir il konumuna geldi. Siyasilerimiz daha çok ilgilenip ilimiz sanayi yönünden de gelişse, Çanakkale’nin önüne kimse geçemez. Köprü yada organize sanayi verimli olursa kent nüfusu 500 bin olabilir. Büyüme de kontrollü olmalıdır. Çanakkale’yi Çanakkale yapan değerleri korumalıyız. Doğalgaz geldi. Gelmeden önce çevre kirliliği vardı 5-6 yılda bu azaldı. Genel anlamda Çanakkale geleceği çok parlak bir şehir. Çanakkale büyüdükçe Yoncam da büyüyecek. Daha geniş kulvarlarda faaliyetini sürdürecek.
Olay: Doğalgaz dışında hangi alanlarda Yoncam Mühendislik var?
Erkin Zengin: “Bizim sloganımız “Çağdaş yaşam için kaliteli çözümler üretmek.” Doğalgaz cam balkon ve yeni otomat sektörün de faaliyet gösteriyoruz. O da yeni bir sektör. İnşaat mühendislik olarak sektörü yakında takip edip yenilikleri Çanakkale halkına sunuyoruz. Şu an ileriye dönük ısı pompası ve güneş enerjisi elde etme kullanılan panel sistemler hakkında çalışıyoruz. Çanakkale`de sektördeki gelişmeler bize yansırsa ilkleri yapacağız.
 
Olay: Doğalgaz tam anlamı ile kente yayıldı mı? Gelişme nasıl olacak?
Erkin Zengin: “Kepez`de tam anlamı ile doğalgaz yaygın değil. Fevzipaşa ve Çarşı merkezinde boşluklar var. Nüfusun olduğu tüm bölgelerde doğalgaz yoğun olarak kullanılıyor. Hiç bir şehirde %100 olamaz. 45 bin yapı varsa bu 40 bin yapı da olması iyi bir rakamdır. Bence başarı yakalandı. Genel anlamda tabi ki bu oran nüfusla alakalı bir olay. İnşaat sektörü bitmediği sürece doğalgaz, su ve mühendislik işleri bitmeyecektir. Piyasada talep azaldıkça sektör de kim daha iyiyse kim daha iyi hizmet verdiye sorunsuz iş yapanlar müşteri memnuniyetine önem verenler ayakta onlar kalacaktır. Biz iddialıyız. Bugüne kadar yaptığımız işlerde de kendimizi ispatladık. Çanakkale halkına kapımız açık.”
 
Paylaş