Ç. Dardanelspor’dan eğitim atağı

Kırmızı-Beyazlı Kulüpte eğitim odaklı projelere bir yenisi daha eklendi. Çanakkale, ülke ve dünya futboluna önemli yıldızları kazandıran ve alt yapıya ciddi yatırım yapıp, Türkiye’nin örnek kulüpleri arasında gösterilen Çanakkale Dardanelspor bünyesinde yer alan geleceğin yıldızı futbolcularına, Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölümü işbirliği ile yabancı dil eğitimleri veriliyor

823
 
 
Türkiye’nin değişik bölgelerinden ve Çanakkale’den kulübün bünyesinde yer bulan çeşitli yaş gruplarından 100’ün üzerinde futbolcuya; futbol ve okul eğitimlerinin dışında özel eğitim programları ile ciddi katkı sağlanan Çanakkale Dardanelspor’un bu projesi Türkiye’de bir ilk olma özelliği de taşıyor. Eğitim projesi, Çanakkale’ye her anlamda ciddi katkı sağlayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Bölüm Başkanlığı tarafından sürdürülüyor. Proje ile ilgili bilgilendirme toplantısı Çanakkale Dardanelspor tesisleri konferans salonunda gerçekleşti.
 
Toplantıya Onsekizmart Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Yüce, Yabancı Diller Bölüm Başkanı Prof. Dr. Dinçer Köksal, Öğretici Müge Karakaş, eğitimleri veren Yabancı Diller Bölümü stajyer öğrencilerinin yanı sıra Çanakkale Dardanelspor As Başkanı Hayrettin Çetinkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Dr. Celal Karakaş, İsmet Güneşhan, Erman Büyükgaga, Dardanelspor Futbol Direktörü Tamer Tuna, Alt Yapı Sorumlusu Ahmet Duman, antrenörler ve Dardanelspor’un alt yapı futbolcuları katıldı.
 
Eğitim programı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Çanakkale Dardanelspor Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Celal Karakaş, Türkiye’de bir ilk niteliği taşıyan yabancı dil eğitim projesi ile ilgili bilgiler verdi. Karakaş; her sezon başından itibaren Türkiye’nin değişik bölgelerinden seçilen yetenekli genç futbolcuların Dardanelspor alt yapısında yer alarak Çanakkale’de kendilerini geliştirip, ileride profesyonel futbol yaşamlarını bir yıldız olarak sürdürme amacını taşıdıklarını söyledi. Karakaş şunları söyledi. “Kulübümüz alt yapımızdaki sporcularımızın futbolun dışında iyi eğitim alabilmeleri için uzun yıllardır büyük çabalar sarf etmiş ve etmeye devam edecektir. Ancak, yönetim olarak bazı eksiklikler tespit ettik. Genç futbolcularımızın annelerinden, babalarından, ailelerinden ve çevrelerinden uzak oldukları için bazı desteklerin az verilebildiğini düşündük. Bu nedenle kendi hobilerini geliştirsinler, kendi yeteneklerini ön plana çıkarsınlar, sosyal hayat ile daha çok bağdaşsınlar, toplum ile daha çok kaynaşsınlar gereksiniminden hareket ile ne yapabiliriz diye düşündük. Bu çerçevede 3 ay önce tesislerimizde özel bir satranç eğitimi başlattık ve halen de devam ettiriyoruz. Burada amacımız, sporcularımızın strateji, sabır, kararlılık gibi spor yaşamında çok gerekli olan edinimlerin geliştirilmesi olmuştur. Yetenekli futbolcularımız, çeşitli yaş gruplarında Milli Takımlarda ve ileride ülke içinde ve dışında önemli kulüplerde forma giyme durumunda yabancı futbolcu ve hocalar ile tanışacakları kaçınılmazdır. Bu gerçek ışığında futbolcularımızın şimdiki yaşlarında gerek spor gerekse sosyal yaşamlarında çok ihtiyaç duyacakları yabancı dillerini geliştirmelerine olanak sağlamayı hedefledik. Bu çerçevede Onsekiz Mart Üniversitesi ile bir işbirliği yaparak, haftada 2 gün, Eğitim Fakültemizin stajyer öğrencileri ile birlikte futbolcularımıza yabancı dil eğitimi almalarını sağladık. Bu projeye yakın ilgi gösteren Üniversitemize ve Eğitim Fakültesinin Dekan, Bölüm Başkanı, hoca ve stajyer öğrencilerine çok teşekkür ediyorum”
Paylaş