Ç.Bld.spor’da hedef; Baraj maçları

Bu sezon ilk kez yer aldığı Acıbadem Bayanlar Voleybol Liginde normal sezonu son 4 takım arasında bitiren Dragan Nesiç yönetimindeki filenin sultanları elit takımların bulunduğu bu kategoride kalabilmlek için baraj maçlarına odaklandı.

İsmet Güneşhan başkanlığındaki Çanakkale Belediyespor 5,6,7 Nisan ile 13,14,15 Nisan 2014 tarihleri arasında Bursa Cengiz Göllü Spor Salonu`nda oynanacak çift devreli lig sistemi müsabakalarda Halkbank, Sarıyer Belediyespor ve Konya Ereğli Belediyespor`a karşı mücadele verecek.

840
Normal sezonda alınan puanların baraj maçlarına taşınacağı gerçeği Çanakkale Belediyespor`a dezavantaj getirse de, alınacak seri galibiyetlerle mutlu sona ulaşması mümkün olabilecek filenin sultanları bu zorluğu başarabilecek kapasitede.
 
Çanakkale Belediyespor`da Bursa`da oynanacak baraj maçları hazırlıkları sıkı bir tempoda sürüyor. Cengiz Göllü Spor Salonu`ndaki müsabakalara tam konsantrasyonla kanalize olan Mavi-Beyazlılar normal sezonda mağlup ettikleri rakiplerini yine dize getirmek istiyor.
S t a t ü
Baraj etabı (Ligden düşme): I.Etap müsabakaları sonunda Bayanlarda 9., 10, 11 ve 12. sırayı alan takımlar I.Etaptaki puanlarını Baraj etabına taşırlar. 4 takım (9., 10, 11 ve 12.) Federasyonca belirlenen 2 ilde, 3’er günlük Lig Usulü 2 Devreli Turnuva maçları oynarlar. I.Etaptaki alınan puanlar ile 2 Turnuvadaki alınan puanların toplamı sonunda son iki sırayı alan (11., 12.) takımlar 2. lige düşerler.
 
Puanlama kriterleri
Bu sistemde, önceden belirlenmiş fikstüre göre, kulüp takımlarına puan esasına göre birbirleri ile seri müsabakalar yaptırılır ve müsabaka sonucu elde edilen puanlara göre sıralama gerçekleşir..
3 – 0 ve 3 – 1 galibiyetle sonuçlanan müsabakalarda galip gelen takıma (3) puan,
3 – 2 galibiyetle sonuçlanan müsabakalarda galip gelen takıma (2) puan,
2 – 3 sonuçlanan müsabakalarda mağlup olan takıma (1) puan,
1 – 3 ve 0 – 3 sonuçlanan müsabakalarda mağlup olan takıma (0) puan verilir.
Hükmen mağlubiyetlerde toplam puandan (1) puan düşürülür. Hükmen galibiyet alan takımın toplam puanına (3) puan eklenir.
Paylaş