Bursa Endüstri Zirvesi kapılarını açıyor

İmalat sanayinin en önemli markalarının buluştuğu Bursa Endüstri Zirvesi bugün başlıyor.

1402
Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından, T.C. Ekonomi Bakanlığı öncülüğünde, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve Bursa Büyükşehir Belediyesi desteği, Takım Tezgâhları Sanayici ve İş Adamları Derneği (TİAD) işbirliği ile hazırlanan Bursa Metal İşleme Teknolojileri Fuarı 13. Uluslararası Metal İşleme Makineleri, Kaynak, Kesme, Delme Teknolojileri, El Aletleri, Pnömatik ve Hidrolik Fuarı, Bursa Sac İşleme Teknolojileri 2014 6. Sac, Boru, Profil İşleme Teknolojileri ve Yan Sanayileri Fuarı, Prestij Yayıncılık Basım Hizmetleri San. Tic. Ltd. Şti. ve UKUB Ulusal Kalıp Üreticileri Birliği işbirliği ile hazırlanan Kalıp Avrasya 2014 Bursa 7. Kalıp Teknolojileri ve Yan Sanayiler Fuarı, Türkiye Elektrik – Elektronik ve Benzerleri Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu ve Bursa Elektrik Teknisyenleri Odası desteği ile hazırlanan Belex 2014 Bursa 12. Uluslararası Elektrik, Elektronik, Otomasyon, Aydınlatma ve İletişim Fuarı, Bursa 5. Hırdavat ve İş Güvenliği Fuarı 2014 eş zamanlı olarak, 4-7 Aralık 2014 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.
 
Ersözlü; "Eş zamanlı Fuarlar Bursa Endüstri Zirvesi’nde bir araya geliyor”
Fuarlar ile ilgili değerlendirme yapan Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü; “İmalat endüstrilerinin tüm süreçlerini “Bursa Endüstri Zirvesi” adı altında toplayan Fuarlar, metal işleme, sac işleme, kalıp ve yan sanayi, elektrik, elektronik, otomasyon, hırdavat ve iş güvenliği konularındaki geniş kapsamı ile dikkat çekmektedir. 7 ayrı salondan oluşan 40.000 m2 kapalı alanda 21 ülkeden 529 firma ve firma temsilciliğinin katılımı ile hazırlanan eş zamanlı Fuarlarda, yurtiçi ve yurtdışından yaklaşık 40.000 profesyonel ziyaretçinin ağırlanması ve 4 gün sonunda üretime güç katılması hedeflenmektedir. Fuarlarımıza her sene yurtdışından ilgi daha da artıyor. Gün geçtikçe daha geniş coğrafyalara hitap ederek büyüyen Fuarlarımızda bu yıl Almanya’dan, Japonya’dan, Çin ve İtalya’dan katılımcı firmalar da yer almaktadır. Bu sayının önümüzdeki yıllarda daha da artacağını düşünüyoruz. Bu yıl; Kalıp ve otomotiv yan sanayi konularını da içine alan Bursa Endüstri Zirvesi daha da dopdolu. İmalat endüstrilerinin tüm süreçlerini tek çatı altında toplayan Fuarlar, ülkemizin bu yıl ki en önemli buluşmalarından biri olarak dikkat çekmektedir. Fuarlar, üretimde ihtiyaç duyulan hammadde, yeni teknoloji, donanım ve sistemlerdeki yenilikleri ilgililere topluca göstererek her türlü üretime ivme kazandırmakta ve güç katmaktadır.” dedi.
Fuarların önemine dikkat çekti
Fuarların yurtdışından davetli iş adamları ile katılımcı firmaları buluşturan en önemli platform olduğuna dikkat çeken Ersözlü; “Birbirini tamamlayan sektörlerin büyük buluşması olan Fuarlar, Tüyap yurtdışı ofisleri kanalıyla yapılan tanıtımlar ile Almanya, Arnavutluk, Azerbaycan, Beyaz Rusya, Bosna - Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Fas, Fransa, Filistin, Gürcistan, Hollanda, Irak, İran, İsrail, İsveç, İtalya, Karadağ, Kosova, Libya, Lübnan, Makedonya, Mısır, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovakya, Suudi Arabistan, Tunus, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan’dan davetli iş adamlarını ağırlayacaktır. Fuarlarda ikili iş görüşmeleri organize ediliyor. Tüyap tarafından yapılan organizasyon ile Bosna–Hersek, Cezayir, Fas, İran, Makedonya, Mısır, Rusya, Sırbistan ve Tunus’dan gelen iş adamları 5 Aralık 2014 Cuma günü, Uludağ Konferans Salonu’nda fuar katılımcısı firmalar ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirecektir. T.C. Ekonomi Bakanlığı koordinasyonunda, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası desteği ile Bulgaristan, Cezayir, Kosova, Romanya, Moldova ve Ürdün’den gelen iş adamları ise 3 Aralık 2014 Çarşamba günü katılımcı firmalar ve sektör firmalarının temsilcileri ile ikili iş görüşmeleri gerçekleştirildi. Yurtiçinden ise sektörlerin yoğun olduğu Adana, Adapazarı, Afyon, Aksaray, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bartın, Bilecik, Bolu, Çanakkale, Denizli, Düzce, Eskişehir, Erzincan, Gaziantep, Isparta, İstanbul, İzmir, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa ve Samsun başta olmak üzere birçok ilden gelecek profesyonellere ev sahipliği yapılacaktır” diye konuştu. Fuarların, 4–6 Aralık 2014 tarihlerinde 11.00–19.30 saatleri arasında 7 Aralık 2014 tarihinde ise 11.00– 18.30 saatleri arasında ziyaret edilebileceği bildirildi.
Paylaş