havadurum

Bursa'da Üçüncüsü ücretsiz Arkeoloji Festivali'ne sayılı günler kaldı

Bursa'nın zengin tarihini keşfedin: ücretsiz arkeoloji festivali 14-15 Ekim'de! Festivalde, doğada ateş yakma, bitkilerle kumaş boyama, çömlek yapımı, çivi yazısı ve sikke basma atölyeleri gibi atölyeler yer alıyor.

979

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 14-15 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek üçüncü Arkeoloji Festivali - ARKEOFEST ile kentin derin tarihini keşfetmek isteyenleri buluşturuyor. Akçalar Mahallesi'nde yer alan Arkeopark, arkeoloji meraklılarının buluşma noktası olacak. Bu yıl festivalde, doğada ateş yakma, bitkilerle kumaş boyama, çömlek yapımı, çivi yazısı ve sikke basma atölyeleri gibi keyifli etkinlikler katılımcıları bekliyor.

Arkeofest'te Tarihi Deneyimleme Fırsatı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, festivali ziyaret edecek misafirlerin ücretsiz olarak atölyeleri deneyimleyebileceklerini ve kendi ürünlerini oluşturduktan sonra yanlarında götürebileceklerini vurguladı. Ayrıca, çocuklardan yetişkinlere kadar her yaş grubuna özel atölyelerin hazırlandığını belirtti. Bu atölyeler, tarihsel olarak teknolojinin nasıl evrildiğini adım adım gösteriyor.

15 Ekim'de "Rafadan Tafya" ile Eğlence

15 Ekim Pazar günü, "Rafadan Tafya" ekibinin çocuklar için sahneye çıkacağını da müjdeleyen Aktaş, geçmişi keşfetmenin ve anlamanın, geleceği inşa etmede sağlam bir temel oluşturacağını vurguladı. Ayrıca, İstanbul Üniversitesi Prehistorya Ana Bilim Dalı akademisyenlerinden Prof. Dr. Necmi Karul'un bölgedeki arkeolojik çalışmalara büyük katkı sağladığını belirterek teşekkürlerini iletti. Herkesi unutulmaz bir etkinlik deneyimi yaşamak için Arkeofest'e davet etti. Bursa'nın zengin tarihine bu benzersiz etkinlikle bir adım daha yaklaşın.

(AA)

Paylaş