havadurum

"Bu yıkımın altından birlikte çıkacağız"

302
Türkiye Komünist Partisi, Bankalar Caddesi`nde 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle bir araya geldi. Pandomim gösterisi ve müzik dinletisinin ardından açıklamada bulunan TKP`li Hümay Polat, "Yaşadığımız büyük deprem felaketinin üzerinden bir aydan fazla zaman geçti. On binlerce yurttaşımızı toprağa verdik, milyonlarca insan yurdundan edildi. Bu deprem felaketi boyunca yaşadıklarımız, ülkemizde insan hayatının ne kadar değersiz olduğunu, bize bir kez daha gösterdi. AKP`nin tüccar aklı hepimizi bu enkazın altında bıraktı. Buna izin vermeyeceğiz. Sokaklarında kadın-erkek, kol kola özgürce yürüyeceğimiz kentleri kuracağız. Müteahhitleri zengin etmek için imar afları çıkaranlardan hesap soracağız" dedi.
 
"Planlı ve devletçi bir ülkeyi biz kuracağız"
Polat gericiliğe karşı mücadele edeceklerini ifade ederek, "İhaleler ile zengin olanlardan, rüşvetçilerden hesap soracağız. Biz, emekçi kadınlar bu patron düzenine boyun eğmiyoruz. Planlı ve devletçi bir ülkeyi biz kuracağız; yurttaş sözü veriyoruz. Hepimizin bildiği gibi çocuklarımız tarikat yurtlarında tacize, şiddete maruz kalıyor. Tarikatlar ve dinci gericilik kadınların gülmesine, kıyafetine, oturup kalkmasına dil uzatmaya cesaret ediyor. Biz, daha enkazın altındayken Diyanet evlat edinilen depremzede çocuklarla evlenmenin önünde bir engel olmadığını söyledi. Depremzede çocuklarımızı, tarikatlara ve cemaatlere teslim eden Aile Bakanlığından, hesap soracağız. Kadınları evde çocuk bakmaya mahkûm etmeye çalışan AKP`den, hesap soracağız. Biz, emekçi kadınlar bu ahlaksız, bu gerici, bu karanlık düzene boyun eğmiyoruz" diye belirtti. 
 
"Toplumcu bir ülkeyi kuracağız"
Polat sözlerine şu şekilde devam etti, "Laik bir ülkeyi biz kuracağız. İşçiler-emekçiler evlerine ekmek götürme derdindeyken, AKP`nin yarattığı gerici düzen kadınların çalışmasına engel oluyor, kadınların hayatını iki kere zorlaştırıyor. Kadınlar yalnızca iş hayatında değil evde de sömürülmeye devam ediyor. Emekçi kadınlar üzerinde baskı kurmaya çalışan ikiyüzlü patron düzeninden hesap soracağız. Biz, emekçi kadınlar sömürüye, şiddete, baskıya ve eşitsizlikten nemalanan patronlara boyun eğmiyoruz. Toplumcu ve eşitlikçi bir ülkeyi biz kuracağız. Bağımsız ve egemen bir ülkeyi biz kuracağız. Bu yıkımın altından hep birlikte çıkacağız yaralarımızı birlikte saracağız akılla, bilimle, dayanışmayla el ele hep beraber yeni bir ülke kuracağız."
(Atilla Akın) 
 
Paylaş