"Bu ülke çaresiz bir şekilde yoksulluğa gidiyor"

684
Çanakkale Belediyesi Meclisi Nisan ayı Toplantısı ikinci oturumu gerçekleşti. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, 2021 yılı faaliyet raporunu meclis üyelerine sundu. Rapor, yapılan oylamada CHP ve İYİ Parti grubunun kabul, AK Parti ve MHP üyelerinin ise çekimser oy kullanması ile mecliste kabul edildi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, yaptığı konuşmada toplu taşıma ücretlerine yapılan zamla ilgili konuştu. Gökhan konuşmasında; "Özellikle son ulaşıma yaptığımız zamlarla ilgili özellikle öğrencilerden eleştiri alıyoruz. Ben olsam bende eleştiririm. Ulaşım hizmetleri komisyonu da durumu biliyorlar. Olay meydanda. Hiçbir şey yokmuş da biz durup dururken, zam yapmış değiliz. Ciddi eleştiri alacağımızı bende biliyordum. Olayın bu bağlamda, devam edebilmesi için ulaşımın sürdürülebilmesi için insiyatif aldık. Bunu yaptık üstüne mi yatmamız lazım? Hayır" dedi. 
 
"Ben öğrenci arkadaşlarımdan özür diliyorum"
Başkan Gökhan konuşmasının devamında; "Bugün itibariyle, üniversite içi ulaşımda, öğleden sonra 15.00 ile 00.00 arasında bir otobüs koyduk. Öğrenciler ücretsiz kullanabilecekler. Dolayısıyla, bugün saat 15.00 itibariyle çocuklar bedava ring yapıyorlar. Özellikle bazı yurtlardan hareket eden hatlarla ilgili arkadaşlarımız çözüm ürettiler. Bonus kart ya da buna benzer ne yapabiliriz, arkadaşlar çalışıyorlar. Abonman kartı ile ilgili de çalışmalar sürüyor. Meclisten karar çıkarıp, bu durumları iyileştireceğiz. Burada siyaset yapmanın bir manası yok. Akaryakıta bu kadar zam yapıldığı zaman bu otobüsler de bu akaryakıtla gidiyor. Ben öğrenci arkadaşlarımdan özür diliyorum. Kusura bakmayın, yapacak bir şey yok" dedi. 
"Hiçbir şey Sayın Bakanların açıkladığı gibi değil"
CHP Belediye Meclis üyesi Egemen Ergun domates ve biber fiyatlarına dair hazırladığı dövizi meclis üyelerine gösterdi. Ergun, domatesin 4 TL`den 34 TL`ye biberin ise 60 TL`yi bulduğu dövizi mecliste gösterirken, CHP Grup Başkanı Gezen ise enflasyon oranlarına dair konuşma yaptı. Gezen konuşmasında; "Bugün enflasyon verileri açıklandı. Enflasyon oranlarında rekora gidiyoruz. Hiçbir şey Sayın Bakanların açıkladığı gibi değil. ENAG Şubat ayı enflasyon rakamlarını yıllık yüzde 123.80 olarak açıkladı. TÜİK dahi bu oranı yüzde 61.14 olarak verdi. Üretici enflasyonunu söylemiyorum aradaki makas yüzde 58`lere kadar çıktı. Bu makas kolay kolay kapanmaz. Bu ülkede tarımda, sanayide... hizmet ve üretim yapılması son derece zor. Bu ülke çaresiz bir şekilde yoksulluğa gidiyor. Bu, bütün gelir grupları içinde geçerli" dedi.
(Eren Aşnaz)
Paylaş