Bozcaada'ya kan düştü!

2420

 Bozcaada’da önceki akşam bir eğlence mekânından edinilen bilgiye göre barın kapanma saatinde 4 kişilik bir grup içki almak istedi. İşletme görevlilerin talebi karşılıksız bırakmasının ardından tartışma yaşandı. Yaşanan tartışmaya bir süre sonra mekanda bulunan Ramazan Öksüz (31) de katıldı. Tartışma bar çıkışında da devam ederek bir anda kavgaya döndü. Grubun tekmeleyip, yumrukladığı Öksüz, yerde hareketsiz kaldı. Öksüz, 4 kişi ile yaşadığı kavgada aldığı darbelerle yaşamını yitirdi. Yaşanan kavgada Öksüz`ün yüzünde ve vücudunda kırıklar oluştu. Olay yerinde kalbi duran Ramazan Öksüz, iç kanaması geçirdi. Saat 03.30 sıralarında Bozcaada ilçesi Arka Deniz mevkiinde meydana gelen olayı gören çevre sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kalbinin durduğu belirlenen Ramazan Öksüz, sağlık ekibinin yaptığı 45 dakikalık kalp masajına rağmen hayata döndürülemedi. Olayla ilgili soruşturma başlatan polis, Öksüz`ü döven 4 kişiyi yakalayıp gözaltına aldı. Ramazan Öksüz`ün cenazesi ise yapılan incelemenin ardından otopsi için Bursa Adlı Tıp Kurumu`na gönderildi. Olayın meydana geldiği eğlence merkezinin soruşturma tamamlanıncaya kadar kapalı olacağı belirtilirken, gözaltına alınan 4 şüphelinin emniyetteki sorgusunun sürdüğü ifade edildi. Polisin olayla ilgili olarak işletme çalışanlarının da aralarında bulunduğu 11 kişinin ifadesine başvurduğu öğrenildi. Olayın ardından Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan vatandaşlar olaya tepki gösterdi. Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin, yaşanan olayla ilgili vatandaşların söylentilere itibar etmemeleri ve soruşturma sürecinin, soruşturmanın gizliliği esası çerçevesinde adli birimlerce hassasiyetle devam ettiğini söyledi. 

 
“Söylentilere itibar etmeyin, herkes sükunetini korusun” 
Bozcaada Kaymakamı İbrahim Gültekin; “Bugün, adamızın yaşadığı menfur olayla ilgili olarak tüm şüpheliler gözaltına alınmış, tüm deliller ve kamera görüntüleri adli birimlerce elde edilmiştir. Konuyla ilgili soruşturma süreci, soruşturmanın gizliliği esası çerçevesinde adli birimlerce hassasiyetle devam ettirilmektedir. Ada halkından özellikle istirhamımız yetkili makamların haricinde verilen bilgilere, söylentilere itibar etmeyip herkesin sükunetini korumasıdır. Hepimizin başı sağ olsun” dedi. 
 
“Hatırana sahip çıkacağıma, namusum ve şerefim üzerine yemin olsun koca oğlan”
Sanatçı Feridun Düzağaç; “Yıllar içinde bu ‘eskiden güzel’ adada biriktirdiğimiz tüm anıları bir anda anlamsız kılan vahşi bir cinayete kurban verdiğimiz dadamız Ramazan, daha seni toprağına veremeden arkandan konuşan yerel vicdansızlığın... Gecenin son gemisiyle adaya geçip seni aramızdan çalan canilerin... Bu vahşet yaşanırken seyredip katline seyirci kalan soysuzların... Olay yeri incelemesi yapılmadan kanını yıkayan kansızların ve bunlara cesaret verenlerin... Yerel gazeteciyi ‘haberini yaparsan bedelini ödersin’ ile tehdit eden adam kayırmacılığın... Bir daha o barın açılmasına izin verecek izansızlığın kökü kuruyana kadar hatırana sahip çıkacağıma, sahip çıkılması için elimden geleni yapacağıma namusum ve şerefim üzerine yemin olsun koca oğlan...

“Yaşanan, son birkaç yıldır bağıra bağıra gelen bir cinayetti” 
Yönetmen ve Senarist Murat Şeker; “Bozcaada sadece benim evim olduğu için değil aynı zamanda birçok insanın umut ve hayallerini temsil eden ada olduğu için çok önemli bir yer. Adeta bir ütopya adası gibi. Bir kere gelenin bir daha hiç unutmadığı bir ütopya adası. Plastik torbanın yıllardır kullanılmadığı, olabildiğince organik, koylarında pahalı ‘Beach Club’ların hiç olmadığı kendi halinde sakin, huzurlu ve rüzgârlı bir ada. Ama maalesef dün ilk kez adaya kan düştü. Sabah sosyal medyada Bozcaada Haber’in ‘Adada Cinayet’ başlığını gördüm, inanmak istemedim. Sanki adada yazılan bir cinayet romanı ya da bir korku filminin ismi gibiydi ama ne yazık ki gerçekti. Adada cinayet işlenmişti, bir linç, hem de son birkaç yıldır bağıra bağıra gelen bir cinayetti yaşanan. Paranın döndüğü yere çakal sürüleri iniyordu ya hep, bu çakal sürüleri hem de Bozcaada’nın yerlisi bir gencin ölümüne neden oldu dün gece. Ütopya bitti.  Bozcaada ve insanlık adına çok üzgünüm, başımız sağ olsun diyebiliyorum ancak. Ramazan Öksüz kardeşimizin mekanı cennet olsun” dedi. 
 
“Ramazan Öksüz’ün aramızdan ayrılışını derin ve tarifsiz üzüntüsünü yaşıyorum”
Bülent Öz; “Bozcaada’da önceki gün meydana gelen menfur olayda, henüz hayatının baharındayken, dövülmek suretiyle, acı ve vehametle hayatını kaybeden Ramazan Öksüz’ün aramızdan ayrılışını derin ve tarifsiz üzüntüsünü yaşıyorum. Mekanı cennet olsun” dedi. (Baykal Sağlam)
Paylaş