Bozcaadaspor Şampiyon

1228

 

Özel Haber: Yusuf Sonkurt

Bozcaadaspor ile Geliboluspor taraftarları final maçına büyük ilgi gösterdi. Tribünlerde yer alan futbol severler coşku ve heyecan içinde uzun yıllar unutulmayacak bir maça tanıklık etti. 120 dakikanın da ötesine taşan müsabaka seyir keyfi alınarak izlendi.

 
Seri penaltıların sonunda gülen taraf Bozcaadaspor oldu. Bozcaadaspor Başkanı Osman Ataol, Antrenör İbrahim Kutver, Siyah-Beyazlı futbolcular ve Bozcaadaspor taraftarları adeta sevinç yumağı oluşturdu. Mutluluk doruk noktasına çıktı. 18 Mart Stadı tarihi günlerinden birini yaşadı...
 
 
Maçtan notlar;
 Çanakkale BAL Hakemi Halil Uysal’ın başarıyla yönettiği maçın ilk yarısı Geliboluspor’un 1-0 üstünlüğü ile kapandı. Müsabakanın ikinci yarısı çekişme içinde geçerken, atılan karşılıklı gollerle normal süre 2-2 tamamlandı.  Müsabaka, kural gereği 15’er dakikalık 2 devre halinde uzatıldı. Penaltı vuruşlarından önce Bozcaadaspor, bitime bir dakika kala Geliboluspor yine penaltıdan birer gol kazandı. Karşılaşma 3-3 sona erdiğinde galibi, dolayısıyla Şampiyonu belirlemek üzere Seri Penaltı Vuruşlarına gidildi. Atılan ilk 5’er penaltılarda eşitlik yine bozulmadı. Ancak, Altıncı penaltıyı gole çeviren Bozcaadaspor’a karşın Geliboluspor penaltıyı kaçırınca, müsabakanın kaderi belli oldu. Bozcaadaspor maçı 9-8 kazanıp, Çanakkale Süper Amatör Lig Şampiyonluğu ile taçlandı.  Şimdi ise Çanakkale futbolu değişik ve bambaşka bir heyecan yaşayacak. Futbol Federasyonu Başkanlığı’nın sezon başında ortaya koyduğu mevcut statüler uyarınca 2019-2020 sezonunda BAL’da yer alacak takımı belirlemek üzere Çanakkale Süper Amatör Lig Şampiyonu Bozcaadaspor ile BAL’ın 11. Grubu’nu 3 Çanakkale takımı arasında ikinci sırada tamamlayan Çanakkale Dardanel arasında Bölgesel Amatör Lig’e Yükselme Maçı oynanacak. Tek maç eliminasyon sistemine göre yapılacak bu karşılaşmayı kazanan takım, yeni sezonda Bigaspor ile birlikte BAL’da mücadele verecek. Bu karşılaşmanın önümüzdeki günlerde oynanacağı, ancak tarih tespitinde Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu’nun yetkili olduğu biliniyor. Gazetemiz OLAY, başta Bozcaadaspor Kulübü Başknı Osman Ataol olmak üzere, şahsında tüm Bozcaadaspor camiasının SAL Şampiyonluğunu kutlar, başarılar diler.
Paylaş