Bozcaadaspor - Bigaspor

Çanakkale’nin Bölgesel Amatör Lig temsilcileri yerel derbide kozlarını paylaşacak... Pazar günü Ada’da 13.30’da başlayacak kritik müsabaka iki takımın sezon geleceğinde belirleyici olacak. Ortak kanı, müsabakanın centilmence geçmesi...

529
Bölgesel Amatör Ligin 15 takımlı 9. grubunda hedefleri doğrultusunda mücadele veren Çanakkale ekiplerini pazar günü son derece önem taşıyan, 6 puanlık bir maç bekliyor. Bir tarafta ligin ilk 5 haftasında büyük çıkış gösterip, sürpriz yapan 18 puanlı Bozcaadaspor; diğer yanda lige olumsuz başlayan, ancak son haftalarda toparlanıp, başarılı sonuçlar elde eden 13 puanlı Bigaspor. Statü gereği, sezon sonunda hangisinin klasman derecesi diğerine göre üstünse ligde tutunacağı gerçeği bu karşılaşmanın zorluk seviyesini yükseltiyor. Eğer, büyük puan farkları olmazsa bu maçın ikinci yarıda Biga`da oynanacak rövanşı da ses getirecek nitelikte. Bozcaadaspor`un Başkanlığını Osman Ataol, Antrenörlüğünü Resul Kuzu yapıyor. Bigaspor başında sporcu kimliği ile bilinen M.İrfan Zeren bulunurken, Mehmet Akgün çalıştırıcılık görevinde. Güç dengeleri birbirine yakın olan Bozcaadaspor`la Bigaspor`un pazar günü birbirleri karşısında nasıl bir sonuç alacağı bilinmez ama, şurası kesin ki ev sahibi Siyah-Beyazlı takım kazanırsa rakibi ile puan farkı 8`e çıkacak ve BAL’da kalma yolunda oldukça rahatlayacak. Bigaspor galip gelirse Bölgesel Amatör Ligde tutunabilmek için avantaj elde edecek. Beraberlik ise gruptaki rakiplerine yarayacak.
 
Bölgesel Amatör Ligde statü
 
BAL’da 2 (iki) takımla temsil edilen iller (Çanakkale):
2 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir, diğer takım küme düşerse, o ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir. 2 takımdan biri TFF 3.Lig’e yükselir diğer takım küme düşmezse, o ilin yerel liginde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Küme düşmeyen takım ligdeki sıralaması ne olursa olsun o ilin yerel liginde ikinci olan takım ile baraj müsabakası oynar. 2 takım da TFF 3.Lig’e yükselmez ve küme düşmez ise bu iki takımdan sezon sonu puan tablosunda üst sırada yer alan takım BAL’da kalır, alt sırada yer alan takım yerel lig birincisi ile baraj müsabakası oynar. 2 takımdan biri küme düşerse o ilin yerel liginde birinci olan takım doğrudan BAL’a yükselir. Diğer takım BAL’da kalır. 2 takımın ikisi de küme düşerse o ilin yerel liginde birinci ve ikinci olan takımlar doğrudan BAL’a yükselir. 2012-2013 sezonunda BAL’dan 3.Lig’e çıkamayan ve küme düşmeyen takımlarla, yerel liglerden baraj müsabakaları sonunda veya direk BAL’a çıkan takımlardan 2013-2014 sezonunda BAL’a katılmayacağını bildiren takımların yerine o ilden bir başka takım BAL’a alınmaz.
 
Olay Spor
Paylaş