Bozcaada şiire doyacak

Her yıl geleneksel olarak Troia antik döneminin ünlü ozanı Homeros`un anısına düzenlenen "Ozan’ın Günü ve Homeros Okuması" bu yıl da Bozcaada`da gerçekleştiriliyor...

418
Bozcaada’nın uluslararası ilgi çeken kültür etkinliği “Ozanın Günü ve Homeros Okuması” 7-8 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek. Etkinliğin vazgeçilmez bir parçası haline gelen udi Mutlu Torun konseri bu yıl Cumartesi günü Talay Şarap Fabrikası salonunda saat 17:30’da başlıyor. Torun’a solist olarak Osman Ziyagil eşlik edecek. Yani şenlik bu yıl Mutlu Torun’ın konseri ile başlıyor.
 
Bu yılın şairi Akif Kurtuluş şiirlerini 7 Temmuz Cumartesi akşamı saat 20:00’de Salhane’de okuyacak. Batı edebiyatının ilk ve en büyük ozanı sayılan Homeros’un Iliada ve Odisea destanlarından başta Türkçe olmak üzere çeşitli dillerde okumalar, 8 Temmuz Pazar sabahı gün doğarken, Bozcaada Kalesi’nin arkasına düşen sahilde yapılacak. Açışını Akif Kurtuluş’un yapacağı okumanın bu yılki doruk noktasının tiyatro sanatçısı Dilek Türker’in sunumu olması bekleniyor. İki Japon gazetecisinin yanı sıra Japonya’nın ünlü şairlerinden Mutsuo Takahashi’nin de katılacağı sabah okumasında daha önce okunmamış dillerde okumalar yapılması da bekleniyor.
 
Pazar gününün ikinci etkinliği saat 11:00’de Itırlı Bahçe’de yapılacak olan yıllık Homeros sohbeti. Bu yılki sohbeti de Troya’yı kazan ekipten arkeolog Doç. Dr. Rüstem Aslan ile Arkeolog Dr. Nezih Başgelen yönetecekler. Bu yıl 11. kez yapılan etkinlik gece Habbele sahilinde yakılacak Şiir Ateşi ile son bulacak. Ozanın Günü ve Homeros Okuması’nı Bozcaada Derneği, Haluk Şahin, Cevat Çapan ve Rüstem Aslan’ın danışmanlığı altında düzenliyor.
 
Bozcaada Belediyesi ve otel işletmecileri her yıl olduğu gibi bu yıl da etkinliğe destek veriyorlar. Uluslararası ilgi çeken etkinliğe bu yıl dünyanın öbür ucundaki Hawaii adasından da iki kişi katılacak.
Paylaş