Bölücü ve gericilere taviz yok

Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri Truva Otel`de düzenlenen çay etkinliğinde bir araya geldi.

530
Cumhuriyet Kadınları Derneği Çanakkale Şube Başkanı Gülseren Apaydın başta çocuklar ve kadınların gericiliğin, vatanın ise bölücülüğün ve ayrımcılığın tehditi altında olduğunu belirterek, Cumhuriyetçi kadınlar olarak bölücü ve gericilere taviz vermeyeceklerini söyledi. Cumhuriyet Kadınları Derneği Çanakkale Şubesi Başkanı Gülseren Apaydın çay etkinliğinde yaptığı konuşmada derneğin kuruluş amacıyla ilgili bilgilere vererek, kadınların Kurtuluş Savaşı ve Cumhuriyet devrimi ile elde ettiği ekonomik, sosyal ve siyasal kazanımları birer birer kaybettiğini, emperyalizmle işbirliği içinde bulunan güçler tarafından kadınların gericilik ve bölücülük karanlığına hapsedilmek istendiğini söyledi.
 
Apaydın vatanın, cumhuriyetin ve emeğin bir saldırı altında olduğunu kaydederek, TBMM`de oluştulan Anayasa Uzlaşma Komisyonu tarafından hazırlanan yeni anayasa ile Atatürk ilke ve devrimlerini yok etmek, insanları din, mezhep ve etnik kökenlere göre ayrıştırarak Türk milletini birbirine düşürmek vatanı bölmek ve cumhuriyeti yıkmak için uğraştıklarını belirtti.
 
Yeni anayasada nelerin yer alacağı ile ilgili AKP Hükümeti`nin terör örgütü başı ile pazarlık ettiğini de belirten Apaydın 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi`nin 98.Yıldönümünde Ergenekon savcılarının 2271 sayfadan oluşan mütalalarını mahkemeye sunduklarını söyledi. Davanın Türk Milleti tarafından hukuki bir dava olmadığının bilindiğini, sahte belge ve CD`ler isimsiz ihbar mektupları ile gizli tanıkların ifadelerine dayanan Ergenekon davasında savcıların, bilim adamlarının, rektörlerin, komutanların, gazetecilerin ve siyasetçilerle, cumhuriyete sahip çıkan Atatürkçüler`in ağırlaştırılmış müeebbet hapis cezasına mahkum edilmesinin talep edildiğini söyledi.
 
“Aynı saatlerde BDP`liler İmralı`dan getirdikleri Abdullah Öcalan mektubunu TV kanallarında okudular. Türk milletinin vicdanını ve şehitlerimizin kemiklerini sızlattılar” diye konuşan Apaydın iktidarın kindar ve dindar bir nesil yetiştirme hedefiyle eğitimin birliğini bozmak amacıyla 4+4+4 yasasını çıkarttığını belirterek, gericiliğin hedefinde ilk önce çocukların ve kadınların yer aldığını söyledi. Apaydın: “Bu yasayla çocuklar eğitim ve aydınlanma olanaklarından mahrum edilerek kadının eve kapatılması, iş yaşamının dışına itilmesi ve çocuk gelin, çocuk işçi yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Aynı iktidar sahipleri “Kadın özgürlüğü” adı altında türbanı, başta üniversiteler olmak üzere bütün eğitim kurumlarında ve kamusal alanlarda serbest bırakmak istemektedir” dedi. Apaydın: “Mevcut anayasamızda Türkiye Cumhuriyeti, toplumun huzuru, milli dayanışma ve adalet anlayışı içinde, insan haklarına saygılı, Atatürk Milliyetçiliğine bağlı, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletidir” diye tanımlanmaktadır. Bizler de Cumhuriyet Kadınları Derneği olarak bu ilkelerden taviz vermeden mücadeleye devam edecek ve her türlü bölücülüğün ve gericiliğin karşısında olacağız” dedi.
Paylaş