BMW yeni konseptiyle dikkat çekti

Elektrikli otomobillerin yükselmesiyle beraber, BMW de piyasadaki yerini aldı. BMW, yeni konsept tasarımıyla dikkatleri üzerine çekti.

1046

Elektrikli otomobillerin yükselen popülaritesi, otomotiv devi BMW'yi de harekete geçirdi. Alman otomobil üreticisi, yenilikçi ızgara tasarımıyla dikkat çeken "Vision Neue Klasse" konseptini tanıttı. BMW'nin açıklamalarına göre, bu konsept, 2025'ten itibaren geliştirilecek olan BMW 3 Serisi gibi elektrikli modellerin tasarımında temel oluşturacak. Sedan konsept, BMW'nin karakteristik büyük ızgara tasarımını korurken, 3D animasyonlu aydınlatma efektleri ve e-mürekkep teknolojisiyle donatılmış kapı kolları gibi bazı geleceğe dönük detaylarla zenginleştirilmiştir. Vision Neue Klasse'ın iç tasarımı da kökten yenilenmiştir. Elektrikli bir otomobil için uygun genişlikte bir ekran sunan bu konsept, ön camdan yayılan bir ekranla birlikte gelirken, iç mekanında minimalizm ve dijital teknoloji öne çıkıyor.

BMW, Vision Neue Klasse'ın güçlü performansını destekleyen yüzde 20 daha yüksek enerji sunan yeni batarya teknolojisi ve yüzde 30 daha hızlı şarj imkanı sunan elektrikli güç aktarma organlarıyla titizlikle test edildiğini belirtti. Seri üretime geçmeyeceği açıklansa da, bu konsept BMW için yeni kapılar açacak bir başlangıç ​​noktası haline gelecek gibi duruyor. Bu şablona dayalı olarak geliştirilecek modellerin, muhtemelen Tesla ve Mercedes-Benz gibi lüks elektrikli sedanlarla rekabet etmeye aday hale gelecek. BMW, Vision Neue Klasse tabanlı modellerin üretimine 2025 yılında başlamayı planlıyor.

(Haber Merkezi)

Paylaş