"Birlik olmalı, fırsatçılıktan uzak durmalıyız"

1057
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası`nda Nisan 2022 ayının olağan Meclis toplantısı, 13 Nisan 2022 Çarşamba günü ÇTSO Kongre Fuar Merkezinde webinar yöntemiyle online olarak gerçekleştirildi. ÇTSO Nisan ayı olağan Meclis Toplantısının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Osman Okyay; "Kıymetli Meclis üyeleri, Odamızın 2022 yılı Nisan ayı toplantısında sanal ortamda da olsa tekrar bir araya gelebilmiş olmaktan mutluluk duyuyorum. Öncelikle Ramazan ayının öncelikle İslam alemine ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Geçtiğimiz ay, Çanakkalemizin kahramanlık destanının yazıldığı Deniz Zaferimizin 107. yıl dönümü dolayısı ile ecdadımızı bir kere daha saygı, minnet ve rahmetle andık. Bu anmayı Çanakkale`nin iki yakasını birbirine bağlayan 1915 Çanakkale Köprüsü açılışı ile taçlandırmış olduk. Köprünün Çanakkale ticaretine büyük katkı sağlayacağını hem yolcular hem de malların diğer illere erişiminin hızlanacağına inanıyoruz. Turizm açısından da bu yıl bölgemize ilgi daha da artacak, Çanakkale`nin değerlerinin daha fazla insana ulaştığına tanık olacağız" dedi. 
ÇTSO Yönetim Kurulu adına Nisan ayı olağan Meclis Konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Semizoğlu; "Temel ihtiyaç ürünlerinde KDV % 18`den % 8`e indirildi. Yalnız şunu üzülerek ifade etmek istiyorum, bu indirim Devletimizin üzerine yük oldu. İnsanların bu dönemlerde birlik ve dayanışma içerisinde olması gerektiğini, fırsatçılıktan uzak kalması gerektiğini düşünüyorum. Devlet %10 KDV gelirinden vazgeçti ama maalesef tüketicimiz, sabit gelirlimiz bu %10`u gerçekten hissetmedi. Biliyorsunuz, ihtiyaç sahibi 500 aileye beheri 200 TL tutarında ayni yardım veya yardım çeki olarak dağıtılmak üzere TOBB 100.000 TL gönderdi. Sizlerden de aldığımız onay üzerine Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası olarak 100.000 TL`de biz katkı sağlayarak hem ihtiyaç sahibi aile sayısını artırdık hem de yardım çeklerini 300,00 TL`ye çıkardık. Allah hepinizden razı olsun. Sizlerin onaylarıyla oldu, Allah kabul etsin diyorum. Mart ayı ihracatımız 2021 Mart ayına göre % 19,8 artışla 22,7 milyar dolar, ithalatımız da % 31 artarak 30 milyar 948 milyon dolar oldu. İhracatçı sayımızı ve ihracatımızı arttırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz Cuma günü Türk Eximbank A.Ş. Ege Bölge Müdürlüğü işbirliği ile İhracatı Geliştirme A.Ş. Kefalet Mekanizması ve Eximbank Destekleri konulu online bir eğitim düzenledik. Bölge Müdürü Gülom Timurhan Hanım bizzat kendisi anlattı. Sayın Meclis Üyeleri, ÇTSO Ailemiz büyüyor. 09 Martta yaptığımız son toplantımızdan bu yana 75 üyemiz aramıza katılırken, 19 üyemiz de çeşitli sebeplerden kaydını kapattı. Bugün itibariyle üye sayımız 8502. Sözlerime son verirken 02 Mayıs`ta idrak edeceğimiz Ramazan Bayramınızı kutlar, aileleriniz ile birlikte nice bayramlara erişmenizi dilerim" dedi. 
ÇTSO Nisan 2022 ayı olağan Meclis toplantısında açılış konuşmalarının ardından, bir önceki Meclis toplantı tutanağının onaylanması, Hesap İnceleme Komisyonu`nun 2022 Mart ayı mizanı ile ilgili raporunun Genel Sekreter Sema Sandal tarafından okunması ve 2022 Şubat ayı mizanının tetkik ve onayı ile Azami Fiyat Tarife taleplerinin onayı yapıldı. Nisan ayı olağan Meclis toplantısı gündeme gelecek konuların görüşülmesiyle tamamlandı.
(Haber Merkezi)
Paylaş