Biri İspanyol, diğeri Letonyalı...

Onlar, Çanakkale Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin gönüllü görevlileri...

667
 
6 aylığına Çanakkale’ye gelip, Gençlik ve Spor Kulübü’nde verilen tüm görevleri başarıyla yerine getiren Fatima Gomez Calvo ile Aija Gerharde “Türkçe konuşabilir Sertifika” almak hedefinde...
 
Gülyeter Doğmaz başkanlığındaki Çanakkale Gençlik ve Spor Kulübü’ne biri İspanya, diğeri Letonya’dan gönüllülük esasına göre çalışmak üzere geldi.  Bu ikili, Kulüp Derneği’nin kendilerine verdiği her türlü görevi üstün bir anlayışla yerine getirmeye başladı.
 
Olay’ın objektifi bu güzelleri görev anında görüntüledi. Akol Oteli’nde gerçekleştirilen Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanlığı seçimli olağan genel kuruluna konuk olarak katıldılar. Resim çektiler, ödül töreninde aktif olarak görev üslendiler. Sempatik tavır ve davranışları ile kongreye katılanlardan tam not aldılar. Aralık 2012 ayına kadar Çanakkale’de kalacaklarını ifade ettiler. Amaçlarının, “Türkçe konuşabilir sertifika” almak olduğunu söylediler. Çanakkale’yi ve Türkiye’yi çok sevdiklerini, doğa harikası Çanakkale’de bulunmaktan son derece mutlu olduklarını yinelediler. Fatima Gomez Calvo ile Aija Gerharde yoğun bir çalışma temposunda olduklarını, ancak bu durumdan rahatsızlık duymadıklarını, Türkiye’yi ikinci vatanları gibi gördüklerini de ifade ettiler.
 
Cahit Göveren
 
Paylaş