Bir mum, bir karanfil al, sen de katıl!

Türkiye’nin yetiştirdiği en büyük değerlerinden birisi olan ve araştırmacı gazeteciliğin duayeni olarak tarihe geçen Uğur Mumcu katledilişinin 20 yılında görkemli bir şekilde anılmaya devam edilecek.

1084
1993 yılının kara ayı Ocak’ta kaybettiğimiz ve katilleri için 20 yıllık zaman aşımı dolan bu hain saldırı Çanakkale’de de nefretle kınanacak. ODA TV davasından tutuklanan genç gazeteciler Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu’nun da katılacağı anma töreni için çağrı yapan Çanakkale Sivil İnsiyatifi, ‘BİR MUM, BİR KARANFİL AL SEN DE KATIL’ diyerek duyarlı vatandaşlara çağrıda bulunuyor.
 
24 Ocak Perşembe günü saat 17.00 de Cumhuriyet meydanında toplanacak Uğur Mumcu dostları, demokrasiye, bağımsızlığa, cumhuriyete sahip çıkalım çağrısı yaptılar. ‘Mumunu karanfilini al sen de katıl’ çağrısı ile Çanakkalelileri Cumhuriyet Meydanına davet eden, Çanakkale Sivil İnsiyatif adına Çağdaş Gazeteciler Dernek Başkanı Aynur Ganiler bir konuşma yapacak. Buradaki törenin ardından da Türkan Saylan Sosyal Tesislerine geçilecek.
 
 
Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu 24 Ocak’ta aramızda olacaklar...
 
Burada Gazeteci Barış Pehlivan ve Gazeteci Barış Terkoğlu’nun katılacağı panel öncesi de Belediye Başkan Vekili Celal Karakaş ve Çanakkale Barosu adına Muharrem Erkek birer konuşma yapacak-lar. Bu konuşmaların ardından ise, 14 Şubat 2011`de gözaltına alınıp Odatv Davası kapsamında Silivri Cezaevi`nde 19 ay tutuklu kaldıktan sonra, 14 Eylül 2012 de görülen duruşmada tahliye edilen genç gazeteciler, 20 yıl önce katledilen gazeteci Uğur Mumcu’nun içinde bulunduğu o günkü koşulları ve bugünü değerlendirerek; Türkiye’nin içinde bulunduğu hukuksuzluğu anlatacaklar.
 
Yine buradaki panelin ardından, Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu Silivri Cezaevinde bulundukları süre içinde kaleme aldıkları SIZINTI isimli kitaplarını Çanakkaleli okurları ile buluşturacaklar.
Paylaş