Bir meslek daha ölüyor...

30 seneden beri baba mesleği olan ayakkabı tamirciliği yapan ve yerlerine yetişen olmadığından mesleğin öldüğünü belirten Özcan Akbulut: “Bizim millet olarak hastalığımız tembellik” dedi.

587
 
İlk günden beri aynı şevk ve aşkla mesleğini sürdüren Özcan Akbulut meslekte eskiden yapılan taban değiştirme, topuk tamiri, ısmarlama ayakkabı gibi işlemlerin yerini yapıştırmanın aldığını söylerken mesleğin nitelik değiştirdiğini, ustalık yanının ise öldüğünü söyledi.
 
Aslen Gelibolu Bolayırlı olan Özcan Akbulut Çin malı 20 liraya satılan ve iki günde dağılan ayakkabıların tercih edilmesinin oldukça yanlış olduğunu belirterek; “Bir tane alın, iyisini alın. Sağlığınızı düşünün. Çin malı ve kansorejen malzemeden yapılan ayakkabılar başta mantar hastalığı olmak üzere, böbrek hastalığına bile neden oluyor” dedi.
 
Ülkede sayısız işsiz varken, eski ve köklü mesleklerin ölmesini üzücü bulduğunu kaydeden Akbulut; “Adamın cebinde çay içecek parası yok. Köyde bile çayı kara kaplı deftere yazdırıyor. Çalış diyorsun, iş öğren diyorsun yatıyor. Gençler hayatı sadece internetten ibaret görüyor. Herkes masa başı iş istiyor. Havada bulut, tavada yemek anlayışı ile günü yaşıyorlar. Gelecekten bir beklentileri yok. Adam 90 yaşında ama hayatında hiç çalışmamış, hep yatmış” diye konuştu.
 
Toplumsal eleştiri getiren Akbulut; “Bizim hastalığımız tembellik” dedi. Eskiden ayakkabı alındığı zaman bir şey olunca tamir yoluna gidildiğini, hemen yenisinin alınmadığını belirten Akbulut tüketim çılgınlığını da eleştirdi.
Paylaş