havadurum

Bir kilo yerine, yarım kilo

Havaların soğuması, kış sebze ve meyvelerine gelen zamdan sonra Cuma Pazarı’nda yaşanan durgunluk gözden kaçmadı.

757
Cumpa’da tezgah açan pazar esnafı son yıllarda kış aylarının daha önceki yıllara göre daha durgun geçtiğine dikkati çekerek vatandaşların alım gücünün olmadığını, bir kilo bile sebze almakta zorlandıklarını belirterek: “Vatandaş bütçesini denk getirmek için bir kilo yerine, yarım kilo tadımlık alıyor” dedi.
 
 
Ruhi Cengiz;
“Pazar durgun. Fiyatlarda önceki haftaya göre büyük bir değişiklik yok. Ama vatandaşlara fiyatlar yine de yüksek geliyor. O yüzden ailesi kalabalık bile olsa yarım kilo alıp gidiyor. Durgunluk esnafı da etkiliyor.”
 
 
Soner Günaydın;
“Cuma Pazarı eski yıllara göre daha durgun. İnsanların gün geçtikçe alım güçleri azalıyor. Alışveriş kültürü değişiyor. En yoğun olan, iğne atsan yere düşmeyecek olan Cuma Pazarı bile durgun artık.”
Bu hafta Cumpa’da bazı sebze meyve fiyatları ise şöyle oldu. Mandalina 2 lira, portakal 1,5 lira, patlıcan 3 lira, salatalık 2,5 lira, kabak 2,5 lira, dolmalık biber 3 lira, karnabahar 2 lira, brokoli 1,5 lira, Brüksel lahanası 2,5 lira, bakla 5 lira, taze fasulye 6 lira, Kapya biber 3 lira.
Paylaş