havadurum

Bir kap su bir kap yemek

Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Meliha Danacı, sokak hayvanlarının sıcak havadan olumsuz etkilenmemesi için ‘Bir Kap Su Koy’ kampanyasının sürdürülmesi gerektiğini bildirdi. Başkan Danacı, hayvan severlere de seslenerek “Parklarda gezdirdiğiniz hayvanların dışkılarını mutlaka temizleyin” dedi.

230
Aşırı sıcaklar insanlar olduğu kadar hayvanları da derinden etkiliyor. Aşırı sıcaklarda bunalan sokak hayvanları için apartmanların, sitelerin kaldırımlara bir kap su ve bir kap yemek bırakılmasının büyük önem taşıdığını bildiren Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Meliha Danacı; “Susuzluktan, açlıktan ölen sokak hayvanları var. Halkımız biraz daha duyarlı olmalılar. O nedenle bir kap su bir kap yemeklerini mümkün olduğunca çöplerin yanlarına bırakabilirler. Çünkü hayvanlar genelde çöplerin yanlarına geliyor. Halkımızın bilinçlenmesi lazım. Daha duyarlı olmalılar. Yemeklerini bıraktıkları yere mutlaka su da bıraksınlar. Çünkü yemekte tuz çok. Hayvanların suya da ihtiyacı oluyor. Yanlarına mutlaka suyu koysunlar” dedi.
 
“Hayvanını seviyorsa dışkısını alsın”
Hayvan sahiplerine de uyarılarda bulunan Çevre ve Sokak Hayvanlarını Koruma Derneği Çanakkale Şube Başkanı Meliha Danacı; “Bahçelerde, çocuk parklarında, Özgürlük Parkı gibi halkın, çocukların yoğun olduğu yerlerde hayvanlarını gezdiren hayvan sahipleri hayvanlarının dışkılarını muhakkak alsınlar. Hava çok sıcak bu nedenle olumsuzluk yaratıyor. Artık bunun cezası da var. Muhakkak dışkılarını alsınlar. Bu hiç hoş olmuyor. Hayvan sahipleri mutlaka dışkılarını alsınlar. Hayvanını seviyorsa o dışkısını alsın” dedi.
Paylaş