Bir ihtimal daha var ...

3.lig,2.grupta Aydınspor 1923 şampiyonluğunu ilan etti. Son 2 haftada Play-Off`a çıkma mücadelesi yaşanacak

632
Play-Off için en şanslı takımlar şöyle; Ümraniyespor, Ç.Dardanelspor, Batman Petrolspor, Sivas 4 Eyl.Bld.spor ve Belediye Bingölspor, Bu 5 takımın 4`ü 2.lige yükselme imkanına sahip olacak
Maratonun bitimine 180 dakika kala hedeflediği şampiyonluğa kavuşan Aydınspor 1923 takımı muradına erdi. Şimdi ise, normal sezonun bitiminin ardından statü gereği tarafsız sahada eliminasyon sistemine göre oynanacak Play-Off maçları önem kazandı. Play-Off grubu için muhtemelen Ümraniyespor, Ç.Dardanelspor, Batman Petrolspor, Sivas 4 Eylül Belediyespor ve Belediye Bingölspor şans bulacak. Bu takımlardan 4`ü Play-Off`da kozlarını rakipleriyle paylaşacak. Yarı final eşleşmelerinin ardından final maçı yapılacak. Art arda 2 karşılaşmayı kazanan takım ismini 2.lige yazdıracak.
 
3.ligde statü
3.ligde sezon sonunda her grubun birincisi olan 3 takım doğrudan 2. Lige yükselecek. Gruplarını 2., 3.,4. ve 5. sırada tamamlayacak ekipler Play-Off oynama hakkı elde edecek. Grubunu ikinci sırada bitiren takımlar ile aynı grubu beşinci sırada noktalayan ekipler; üçüncü sırada yer alan takımlar ile aynı grubu dördüncü sırada tamamlayan ekiplerle eşleşecek ve tek maç eleme sistemine göre müsabaka yapacaklar. Bu karşılaşmalarda galip gelen ekipler final oynayacak. Finalde kazanan kulüpler 2. Lige yükselecekler. Böylece, toplam 6 takım 2. Lig`e terfi edecek. 3.ligde gruplarının son 3 sıralarında kalan toplam 9 ekip Bölgesel Amatör Lige (BAL) düşecek.
Paylaş